MOPAN Suceava

La punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus vor fi realizate în perioada 1-15 septembrie, o serie de investiţii astfel încât acesta să fie pregătit pentru deschiderea oficială din data de 19 septembrie.

Prefectul Florin Sinescu a declarat că în aceste zile a avut întâlniri cu reprezentanţii Secţiei de Drumuri Naţionale ai Poliţiei de Frontieră ai Vămii şi ai primăriei din Vicovu de Sus unde s-a stabilit exact ce investiţii are de făcut fiecare în punctul de frontieră. „În perioada 1-15 septembrie secţia de drumuri naţionale va realiza marcajele orizontale şi verticale în punctul de frontieră. De asemenea am analizat posibilitatea amenajării unui sens giratoriu care să fie făcut în zona acestui punct de frontieră. Pentru început ne gândim la o construcţie provizorie din parapeţi new jersey cu tot ceea ce înseamnă zonă de semnalizare necesară pentru accesul şi ieşirea din sensul giratoriu. Primăria va face câteva lucruri precum toaletarea spaţiilor verzi, instalarea de toalete ecologice şi va amenaja zona de parcare pentru autovehiculele care vor fi indisponibilizate. Sunt spaţii strict necesare pentru dotarea unui punct de frontieră. În privinţa personalului necesar pentru funcţionarea punctului de frontieră poliţia asigură în prezent acest număr de asemenea şi operatori vamali prin Biroul Vamal Dorneşti care gestionează de frontieră”, a spus prefectul. În punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus ar urma să lucreze în jur de 24 de agenţi vamali pe lângă poliţiştii de frontieră.

Florin Sinescu a spus că pentru început punctul va fi subordonat Biroului Vamal Dorneşti însă în viitor se are în vedere înfiinţarea Biroului Vamal Vicovu de Sus pentru o gestionare mult mai eficientă a activităţii. Punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus a fost închis în 2010 pentru realizarea de investiţii în vederea aducerii lui la standarde europene. „Este un punct de frontieră foarte important pentru noi pentru că scurtează foarte mult distanţele faţă de regiunea Cernăuţi şi facilitează accesul cetăţenilor din zona Vicovu de Sus- Putna către zonele din regiunea Cernăuţi”, a mai spus prefectul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava