MOPAN Suceava

Campionatele Naţionale de Atletism în sală pentru juniori II au prilejuit o nouă comportare foarte bună a sportivilor suceveni. Tinerii atleţi suceveni au dominat probele de semifond, atât la masculine, cât şi la feminine.
În concursul feminin al naţionalelor de la Bucureşti, atleta Andreea Gabriela Doroftei, pregătită la Clubul Sportiv Municipal Suceava de Erzilia Ţâmpău, a avut o evoluţie de excepţie şi a câştigat două titluri de campioană naţională a României, în probele de 1.500 şi 3.000 de metri. Aflată în al doilea an de juniori II, Andreea a condus cursa de 1.500 de metri de la un capăt la altul şi s-a impus după 4 minute şi 35 de secunde, doborându-şi astfel recordul personal de sală cu două secunde. În proba de 3.000 de metri, Andreea Gabriela Doroftei a dominat autoritar cursa şi a trecut linia de sosire la aproximativ 15 secunde în faţa medaliatei cu argint, doborându-şi recordul personal cu patru secunde, timpul său final fiind de 9 minute şi 56 de secunde. O altă sportivă antrenată la CSM Suceava de Erzilia Ţâmpău, Cornelia Nisioi, a fost foarte aproape de medalia de bronz în probele de 1.500 şi 3.000 de metri, clasându-se la final pe locul patru în ambele curse.
„Mă bucur foarte mult pentru aceste rezultate ce n-au venit întâmplător, ci după foarte multă muncă. În acest an, până la finale am mai participat la câteva concursuri puternice, iar sportivii noştri au confirmat linia ascendentă pe care se află. Cornelia Nisioi este în primul an de juniori II şi a avut o comportare foarte bună mai ales în proba de 3.000 de metri, mai ales că e la a doua cursă pe această distanţă, una în care şi-a doborât recordul personal cu nu mai puţin de 28 de secunde”, a declarat antrenoarea Erzilia Ţâmpău.
În concursul rezervat băieţilor, Dorin Andrei Rusu, atlet pregătit la Clubul Sportiv Şcolar Rădăuţi de antrenorul Bogdan Roşcăneanu, a dominat la rândul său probele de 1.500 şi 3.000 de metri, devenind în ambele campion naţional de sală al României. Rădăuţeanul a confirmat forma bună în care se află în acest an la ultimul concurs înaintea finalelor, la Memorialul „Dorin Melinte” de la Bacău, unde a obţinut aceiaşi timpi ca la Bucureşti, 4 minute şi 6 secunde la 1.500 de metri şi 8 minute şi 45 de secunde la 3.000 de metri. Mai mult, în proba de 3.000 de metri, rădăuţeanul a terminat cursa cu o tură şi jumătate înaintea următorului clasat, mai exact o diferenţă de 21 de secunde. O altă rădăuţeancă, Cristina Călugărean, a terminat pe locul cinci în proba de 60 de metri plat, ea fiind în primul an de juniori I şi specialistă în proba de 200 de metri, cursă ce nu a fost la aceste naţionale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava