Concert pascal
MOPAN Suceava

Recent, echipa de rugby sub 17 ani a Liceului cu Program Sportiv din Suceava a participat cu succes la un puternic turneu internaţional care a avut loc în Polonia. Competiţia a fost organizată de oraşul Sosnowiec, oraş înfrăţit cu municipiul Suceava. Formaţia de rugby juniori a LPS Suceava a putut face deplasarea datorită sprijinului acordat de Primăria şi Consiliul Local Suceava.
La turneul polonez au participat echipe din Ţara Galilor, Rusia, Cehia, Ucraina şi bineînţeles Polonia. În primul meci al ei, echipa LPS Suceava a întâlnit cea mai puternică formaţie înscrisă la start, cea a Academiei de Rugby din Ţara Galilor. Deşi au luptat până la final, sucevenii au fost învinşi cu 5-10, eseul elevilor profesorului Dumitru Livadaru fiind reuşit de Andrei Portariu. Partida a doua pentru suceveni a fost cea în care au avut ca adversară gruparea gazdă, RC Koliber Sosnowiec. Tinerii rugbişti suceveni au evoluat la cote înalte şi s-au impus clar prin încercările reuşite de Alucăi, Iacob, Acălinei, Dumitrel şi Portariu două, acelaşi jucător reuşind şi toate cele şase transformări.
În meciul al treilea, formaţia LPS Suceava a jucat împotriva echipei care a reprezentat Rusia şi pe care au învins-o cu 35-0. Pentru suceveni au marcat Acălinei şi Iacob câte două eseuri şi Portariu unul, Acălinei valorificând toate cele cinci transformări acordate după ce balonul a fost culcat în terenul de ţintă advers. În partida cu numărul patru, echipa LPS Suceava a trecut de cea care a reprezentat Cehia cu 7-3 graţie încercării reuşite de Portariu care a fost transformată de Acălinei. În ultimul meci al turneului de la Sosnowiec, LPS Suceava a depăşit gruparea care a reprezentat Ucraina cu 24-12. Pentru suceveni au punctat Portariu, Iacob, Alucăi şi Timoficiuc eseuri şi Alucăi două transformări.
În urma bilanţului de patru victorii şi o înfrângere, echipa LPS Suceava s-a situat la final pe locul secund în clasament, Andrei Portariu fiind desemnat cel mai bun jucător al competiţiei.
„A fost pentru a patra oară la acest prestigios turneu în care am reprezentat Suceava şi România. Am fost felicitaţi de toţi cei prezenţi, iar echipa din Ţara Galilor ne-a invitat anul viitor la un stagiu de pregătire la Academia de Rugby unde ne vor asigura cazarea şi masa. Toate formaţiile care au luat startul în turneul de la Sosnowiec s-au arătat dispuse să participe la un turneu similar la Suceava.
Avem o generaţie foarte bună de jucători şi sunt convins că o parte dintre ei vor ajunge în rugbiul „mare”. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul acordat” a declarat profesorul Dumitru Livadaru.

Rugby. Performanţă de excepţie pentru echipa de juniori U17 a LPS Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava