Concert pascal
MOPAN Suceava

Vineri, 19 septembrie 2014, prima serie de cursanti pentru Cursul online de Telemunca a finalizat vineri programul. 40 de persoane fără un loc de muncă au descoperit conceptul de telemunca in cadrul proiectului Sisteme Inovative pentru Munca–SIM.

Ce este telemunca? Care sunt avantajele si dezavantajele telemuncii? Care sunt tipurile de telemunca și în ce domenii se poate aplica? Cat de importante sunt comunicarea si ascultarea eficienta in cadrul telemuncii? Despre toate acestea si nu numai, au putut afla si invata, timp de cinci zile,  primii 40 de cursanti din cadrul proiectului SIM.

            Ancuta Daniela Tompea, managerul proiectului, le-a transmis persoanelor din grupul tinta ca „este o bucurie sa vedem ca prin proiectul SIM putem sa va oferim un concept nou, telemunca, care suntem siguri ca o sa va ajute in demersul dumneavoastra  de a gasi un loc de munca. Mai mult decat atat, suntem convinsi ca telemunca se va completa perfect cu celelalte cursuri pentru care dumneavoastra ati optat, respectiv cele de engleza, competente informatice sau formator.  Asa cum veti afla de la partenerii nostri din Italia, INFOR, atat pentru engleza cat si pentru cursul de calculatoare conceptul de telemunca poate fi aplicat. Va doresc mult succes si sper ca SIM sa reprezinte o sansa reala in gasirea locului de munca potrivit pentru dumneavoastra”.

In fiecare zi, participantii la curs au avut parte si de consiliere de grup, sustinuta de expertul pe orientare profesionala Eugenia Stalinescu, pe tema „Procesul de cautarea a unui de loc de munca potrivit pentru fiecare. Acceptarea statului de persoana in cautarea unui loc de munca”.

Consilierul profesional Eugenia Stalinescu a dezbatut împreună cu grupul tinta despre subiecte precum:„Ce facem in situatia in care cautam un loc de munca? Unde cautam? Ce facem inainte de a ne realiza CV-ul?”.

          Carlo Colomba, președintele INFOR,  le-a transmis cursanților că speră ca acest curs să fie util pentru persoanele din acest proiect „mai ales pentru tineri, pentru ca voi sunteți cei care lucrați cel mai mult cu noile tehnologii. Acest curs vă va ajuta să vă îmbunatiti si sa intelegeti mult mai bine lucrul si utilizarea acestor tehnologii”.

Sisteme Inovative pentru Munca –SIM este un proiect prin care Centrul de Dezvoltare Sociala, CDS, ca beneficiar si partenerii sai ADV Romania, Asociatia Socius si Infor Italia, isi propun cresterea sanselor de ocupare pentru 270 persoane din regiunea Nord Est, someri, inclusiv someri de lunga durata, persoane inactive și persoane in cautarea unui loc de munca. Proiectul este cofinantat prin Fondul Social European, prin programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava