MOPAN Suceava
  • 280 de femei din judetele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui vor fi pionieri în modernizarea meseriei de îngrijitor de bătrâni la domiciliu
  • Cursurile gratuite organizate de „Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile” Nord Est (S.A.F.I.R. Nord Est) încurajează absolventele să practice meseria de îngrijitor de bătrâni la domiciliu într-un mod profesionist, modern si orientat către noile tehnologii

84 de femei în căutarea unui loc de muncă, din Piatra Neamț, Roznov și Bicaz, au descoperit deja noi oportunități profesionale prin cursurile oferite de „Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile” Nord Est.

S.A.F.I.R. Nord Est răspunde nevoii de specialiști și de soluții moderne în îngrijirea vârstnicilor la domiciliu, cât şi nevoii de ocupare a femeilor care au dificultăţi în găsirea unui loc de muncă. Cursurile gratuite puse la dispozitie unui numar de 280 de femei din regiunea Nord-Est, vor oferi o nouă dimensiune îngrijirii bătrânilor la domiciliu și carierei în acest domeniu. Absolventele cursurilor S.A.F.I.R. Nord Est vor îmbina metodele tradiționale de îngrijire la domiciliu cu noile tehnologii, pentru a le oferi bătrânilor tot ajutorul de care au nevoie la orice ora din zi sau din noapte.

Senzorii de mișcare, aplicațiile de mobil, brățările care înregistrează semnele vitale ale persoanei, glucometrele și tensiometrele cu bluetooth sau adaptate pentru wireless – toate acestea și multe altele reprezintă viitorul în materie de asistență a persoanelor vârtnice și pot face diferența dintre viață și moarte în cazurile de urgență. De aceea, cursantele S.A.F.I.R. Nord Est sunt instruite în tehnologia informației, încurajate și susținute să folosească metode de supraveghere a stării de sanatate a bătrânilor și de comunicare cu aceștia, ce apelează la tehnologie.

Pe lângă specializarea în îngrijirea bătrânilor la domiciliu și in tehnologia informației, proiectul mai ofera, gratuit, cursuri de antreprenoriat pentru absolventele care doresc să își deschidă o afacere în domeniul îngrijilor la domiciliu. Femeile vor învăța care sunt etapele specifice pentru deschiderea unei firme ori pentru înființarea unui PFA și cum pot utiliza instrumentele online și tehnologia pentru a-şi creşte afacerea si a acorda servicii de inalta calitate.

După terminarea cursurilor, va fi creată o rețea online care va intermedia schimbul de bune practici și idei, va oferi suport în identificarea soluțiilor tehnologice potrivite pentru fiecare caz și va media comunicarea specialistelor în îngrijirea modernă a vârstnicilor la domiciliu cu potențiali angajatori sau cu clienți.

Înscrierea în proiect continuă până la epuizarea celor 280 de locuri gratuite la cursuri. Condițiile de participare sunt următoarele: persoană de sex feminin, cu domiciliul în mediul urban din Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui, absolventă a minimum opt clase, aflată în căutarea unui loc de muncă.

Persoane de contact pentru înscrierea în proiect: Aura Scarlat (0732 222 312) și Lili Cucoș (0732 714 904).

Numele oficial la proiectului S.A.F.I.R. Nord Est este Șansa unei vieți mai bune pentru femeile din regiunea Nord Est” și este un proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013, Investește în oameni!

 

***

Despre Asociația React: Asociația React este o organizație neguvernamentală, creată în 2006 pentru a veni în sprijinul actorilor societății civile prin proiecte ample, durabile, cu impact în comunitățile vizate. Organizația activează în patru domenii: sănătate publică, educație, dezvoltare comunitară și economie socială, are 5 sucursale în care lucrează mai mult de 50 de angajați și peste 200 de voluntari. Până în prezent, Asociația React a obţinut 13 premii de excelență – naționale și internaționale și a contribuit la salvarea a mai mult de 200.000 de vieți omeneşti. www.asociatiareact.ro .

Pentru informaţii suplimentare, sunteţi rugaţi să o contactaţi pe Gabriela Hartan, expert comunicare în cadrul Asociaţiei React, telefon 0732222315, e-mail gabriela.hartan@asociatiareact.ro.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava