MOPAN Suceava

Salonul de Carte Bookfest va avea loc, pentru al doilea an consecutiv, în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași, ajuns în 2014 la cea de-a doua ediție. Astfel, între 3 și 5 octombrie, în Sala Pașilor Pierduți de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, publicul ieșean va avea acces la oferta de carte a celor mai importante edituri din România și va putea participa la evenimente ale căror protagoniști vor fi autorii invitați în cadrul FILIT, dar și oaspeți speciali ai expozanților Bookfest.

La standurile Bookfest, vizitatorii vor putea alege titluri cu reduceri atractive din oferta bogată a unora dintre cele mai de succes edituri din România: Humanitas, Litera, Polirom, Curtea Veche Publishing, Rao, Trei, Corint, Nemira, Herald, Eikon, Okian și multe altele. Accesul publicului va fi gratuit la toate evenimentele din cadrul Bookfest, precum și la proiecțiile din cadrul Cinematografului de artă Bookfest.

Bookfest Iași merge și în acest an de mână cu Festivalul Internațional de Literatură și Traducere, aflat și el la a doua ediție. „Parteneriatul pe care l-am început anul trecut a fost pentru public beneficiul cel mai important al acestor câteva zile în care la Iași se conturează în fiecare toamnă Capitala Literaturii din România”, a declarat Mihai Mitrică, directorul Asociației Editorilor din România.

În total, ediţia 2014 a FILIT va reuni anul acesta peste 300 de invitaţi de seamă ai literaturii mondiale şi române, precum şi traducători, manageri culturali, editori, librari, difuzori de carte, critici şi jurnalişti culturali.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi este un eveniment finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Literaturii Române Iaşi. FILIT 2014 se desfăşoară sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi beneficiază de parteneriatul Băncii Naţionale a României.

Puteți urmări programul complet al FILIT pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/filit.iasi și pe site-ul festivalului, www.filit-iasi.ro. De asemenea, pe acelaşi site puteţi consulta biografiile tuturor invitaţilor, precum şi informaţii la zi privind ediţia a II-a a FILIT.

A doua ediție a Salonului de Carte Bookfest Iași este organizată de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România, cea mai importantă confederaţie patronală din mediul editorial românesc. Evenimentul va avea loc în parteneriat cu Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași.

Salonul de Carte Bookfest Iași face parte din seria de ediții locale ale celui mai important eveniment expozițional de carte din România; Bookfest mai are ediții locale la Timișoara, Tîrgu Mureș și Cluj-Napoca (16-19 octombrie).

Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă. La Salonul Internațional de Carte Bookfest de anul acesta (București, 28 mai – 1 iunie 2014) au luat parte circa 100.000 de vizitatori, având loc peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, ateliere, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare al acestei ediții a fost Polonia, fiind prezente nume precum Danuta Wałęsa, Małgorzata Rejmer, Paweł Huelle, Dorota Masłowska, în atenția publicului fiind și cei patru laureaţi polonezi ai premiului Nobel pentru literatură – Henryk Sienkiewicz (1905), Władysław Reymont (1924), Czesław Miłosz (1980) şi Wisława Szymborska (1996).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava