MOPAN Suceava

Secretarul de Stat Alexandru Năstase a participat azi, 27.11.2014, la conferința “Regio – realizări și perspective în regiunea București-Ilfov”, organizată de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Bucureşti-Ilfov (ADRBI).

Alexandru Năstase a felicitat organizatorii pentru cei 8 ani de implementare a programului Regio, un succes pentru România, având în vedere proiectele derulate care au dus la îmbunătățirea calității vieții, a interconectivității și accesibilității între regiuni, la dezvoltarea rețelelor de infrastructură, modernizarea serviciilor sociale și nu în ultimul rând, la creșterea investițiilor în afaceri.

Secretarul de Stat a subliniat faptul că ’’Investitorii străini care aleg să vină în țara noastră pot accesa fonduri europene care să ducă la creșterea calității vieții, la dezvoltarea economică a regiunilor iar investițiile pot diminua decalajele între diferite regiuni din România, dar și decalajele dintre țara noastră și alte state. Cred că vom ține pasul cu noul exercițiu financiar 2014-2020 și vom reuși să devenim un exemplu în regiune.”

În final, Alexandru Năstase a prezentat noul concept al Departamentului, menit a atrage investițiile în România, denumit ’’INVEST ROMANIA, a strategic choice’’. Astfel, prin intermediul unei serii de analize de marketing, economice și financiare vor fi editate și publicate broșuri despre oportunitățile investiționale ale țării noastre. „Departamentul pe care îl coordonez dorește să fie un One Stop Shop pentru investitorii străini, suntem aici, deschiși pentru discuții de afaceri și vreau să asigur investitorii străini de întregul meu sprijin, împreună cu cel al primului ministru.”

În cadrul conferinței au fost prezentate și dezbătute experiențele și rezultatele implementării Regio – Programul Operațional Regional în București-Ilfov, în cei opt ani parcurși de la începerea acestui program în regiunea București-Ilfov și la nivel național. Nu în ultimul rând, au fost abordate perspectivele dezvoltării regionale în perioada următoare. Evenimentul se înscrie în acţiunile realizate de ADRBI sub egida Comisiei Europene şi a Comitetului Regiunilor în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor şi Oraşelor, OPEN DAYS 2014 și a avut parte de o serie de invitați de marcă: Corina Creţu, Comisar European pentru Politici Regionale; Eugen Teodorovici, Ministru, Ministerul Fondurilor Europene; Gabriel Onaca, Sef Adjunct de Cabinet Comisar European pentru Politica Regională, Luca Gentile, Director Agenția pentru Comerț Exterior – Ambasada Italiei, Dan Nicula, Director General ADR București-Ilfov.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava