Concert pascal
MOPAN Suceava

În viitorul sezon competiţional al Ligii a II-a, FCM Suceava va juca într-o serie de 13 echipe. Presedintele LPF 2, Auraş Braşoveanu a precizat că până la termenul limită din 20 iulie, în eşalonul secund s-au înscris 26 de echipe pe cele 28 de locuri disponibile. Cea mai mare surpriza o constituie înscrierea în campionat a grupării Corona Braşov, dată ca şi desfiinţată în această vară. De pe tablou de competiţie lipsesc FC Vaslui şi Minerul Motru. Prima s-a desfiinţat, iar cea din Motru va continua în Liga a III-a.

Reprezentantul LPF a confirmat că viitorul sezon al Ligii a II-a se va desfăşura după un sistem cu două serii de câte 13 echipe, împărţirea urmând a se face pe criteriu geografic. În cadrul Comitetului Executiv din 12 august, se vor oficializa componenţele celor două serii, din care, cel mai probabil, vor promova doar ocupantele primului loc şi vor retrograda ultimele patru clasate.

Avem 26 de echipe înscrise în campionat. Vom merge cu câte 13 echipe pe serie. Pâna pe 12 august când va fi Comitetul Executiv, se vor creiona şi cele două serii. Când vom pune echipele pe hârtie, vom vedea cum se va face împărţirea geografică în funcţie de distanţe. În ceea ce priveşte retrogradarea, înainte picau cinci, dar ţinând cont că sunt doar 13 echipe, vor retrograda patru, adica formaţiile clasate de la locul 10 în jos“, a declarat Auraş Braşoveanu.

Dumitru Moldovan, preşedintele executiv al clubului FCM Suceava, agreează sistemul cu două serii a câte 13 echipe.

Dacă se începe campionatul în acest sistem cu 13 echipe în serie, se vor juca câte 24 de meciuri de echipă, se îndeplineşte numărul minim de meciuri impuse de regulament şi astfel nu mai trebuie să jucăm play-off sau play-out. Asta înseamnă reducerea cheltuielilor. Periculos este dacă se retrage o echipă, şi rămân doar 12”, a declarat Moldovan.

S-a anticipat oarecum şi componenţa celor două serii din viitorul sezon al Ligii a II-a. FCM Suceava ar putea întâlni în noua ediţie de campionat o fostă prim-divizionara, Săgeata Năvodari, probabil singura candidata la promovare din Seria I, dar şi patru echipe venite din Liga a III-a, este vorba de FCM Dorohoi, FC Voluntari, CS Baloteşti şi Fortuna Poiana Câmpina. Acestora li se adauga şapte formaţii rămase din sezonul trecut: Unirea Slobozia, ACS Berceni, Sport Club Bacău, Gloria Buzău, CF Brăila, Farul Constanţa şi FCM Dunărea Galaţi.

Serie de 13 echipe pentru FCM Suceava în Liga a II-a, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava