Concert pascal
MOPAN Suceava

Senatul Universității „Petre Andrei” din Iași se bucură, începând de astăzi, de prezența, în cadrul componenței sale, a doi iluștri specialiști, în domeniile medical și juridic, din Germania. Senatul UPA din Iași a decis acordarea titlurilor de Profesori de Onoare/Asociați ai instituției private de învățământ superior pentru Dr. Rochus Berger, avocat, și Dr. Volker Sydow, medic stomatolog.

„În numele Senatului și al Rectorului UPA din Iași, ne-am reunit într-o ședință specială pentru a conferi titlurile de Profesori de Onoare pentru două personalități din spațiul juridic și medical german. Suntem onorați de prezența acestora în componența comunității academice a UPA și ne bucurăm că putem beneficia de expertiza și profesionalismul lor aici, la universitatea noastră”, a declarat Prof.univ.dr. Daniel Șandru, Președintele Senatului.

Lect.univ.dr. Alexander Rubel a realizat prezentările celor doi noi profesori ai UPA. „Rochus Berger provine dintr-o familie de profesori și după șase semestre de studii a promovat examenul de magistratură. Nota a fost cea mai mare pentru un examen la o instituție de stat din Saxonia, pentru anul 1958. De asemenea, a profesat ca evaluator la sistemul juridic de stat, iar preocupările sale sunt cu preponderentță legate de sistemul juridic bancar. Dr. Volker Sydow este specialist in tehnică dentară. A fost declarat, in 2004, Doctor Medic Stomatolog pentru expertiza din domeniul chirurgiei orale și implantologie. De asemenea, Dr. Sydow este și specialist în psihologie”.

Dr. Rochus Berger a mulțumit Universității și conducerii pentru onoarea de a face parte din comunitatea academică a UPA și a ținut o prelegere pe tema „Dreptul general la viața personală”. ”Cadrul general al dreptului general la viața personală nu este reglementat direct, prin legi, ci derivă din diferite acte legislative. Acest cadru trebuie privit ca unul nelimitat”, a transmit acesta.

Dr. Volker Sydow le-a vorbit tinerilor, din postura de medic stomatolog, despre „Frica de stomatolog”. „În general, frica de stomatolog  e asociată cu o durere. Fiecare reacționează diferit. Mimica și mișcarea ochilor pe care le au pacienții arată, de fapt, teama acestora. Orice stomatolog simte și știe până la ce punct un pacient poate suporta durerea”, a conchis Dr. Volker Sydow.

Prof.univ.dr. Doru Tompea, Rectorul UPA din Iași, a subliniat parteneriatul pe care Universitatea „Petre Andrei” din Iași îl are cu Centrul Cultural German Iași, respectiv colaborarea cu directorul Alexander Rubel. „Relația noastră foarte bună cu Centrul Cultural  German din Iași e una care ne onorează și în baza căreia foarte multe personalități, din spațiul german, au venit și au susținut prelegeri în cadrul instituției noastre. Astfel de conferințe sunt benefice pentru studenții noștri pentru că pot învăța de la specialiști în domenii complementare sau specifice programelor noastre de licență sau master”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava