Concert pascal
MOPAN Suceava

Spitalul Judeţean de Urgenţe „Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava va achiziționa de la firma GE Medical Systems România SRL un computer tomograf de ultimă generaţie produs de compania americană General Electric. Aceasta a câştigat licitaţia electronică la care au mai fost depuse încă trei oferte din partea societăţilor Gadagroup România SRL, Siemens SRL şi Cortech Med SRL. Noul computer tomograf care-l va înlocui pe cel vechi uzat moral va fi livrat Spitalului Judeţean la preţul de 2,095 de milioane de lei. Banii provin în proporţie de 90% de la Ministerul Sănătăţii diferenţa de 10% fiind contribuţia Consiliului Judeţean. Aceste informaţii au fost prezentate marţi într-o conferinţă de presă la care au participat preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor şi întreaga echipă de conducere a Spitalului Judeţean, în frunte cu managerul Vasile Rîmbu, directorul medical Tiberius Brădăţan şi directorul economic Costel Boliacu.

Doza de radiaţii încasată de pacient va fi mai redusă cu până la 80% faţă de vechiul aparat

Vasile Râmbu a ţinut să sublinieze că această concurenţă mare la licitaţie a fost de bun augur pentru Spitalul Judeţean care a reuşit să achiziţioneze computerul tomograf la jumătate din preţul pieţei. El a spus că aparatul va fi adus şi instalat în maximum 6- 8 săptămâni. „A fost o concurenţă acerbă între patru mari producători de computere tomograf. Tocmai acest lucru ne-a favorizat în sensul că am obţinut un preţ foarte bun undeva între 50-60% din ce s-a purtat pe piaţă până acum. E vorba de un acord cadru iar acum aşteptăm să încheiem foarte repede contractul subsecvent. Discuţiile cu firma câştigătoare pentru grăbirea achiziţiei au demarat deja”, a declarat Vasile Rîmbu. Directorul medical al Spitalului, Tiberius Brădăţan, a declarat că noul computer tomograf are 64 de slide-uri faţă de doar 8 la cel vechi,şi în consecinţă investigaţiile vor avea o acurateţe mai mare iar diagnosticul va
fi mult mai exact. În acelaşi timp, doza de radiaţii încasată de pacient va fi mai redusă cu până la 80% faţă de vechiul aparat întrucât bolnavul va sta mai puţin în tubul tomografului. „Prin posibilitatea tehnică de a face secţiuni foarte fine putem să ne gândim şi la efectuarea de studii clinice. Acum Spitalul Judeţean are în desfăşurare acum studii clinice pe zona de cardiologie şi oncologie. Cu acest computer tomograf de înaltă performanţă ne putem gândi să contractăm şi alte studii clinice care vin să completeze investigaţiile care se fac şi cu ajutorul rezonanţei magnetice nucleare”, a declarat Brădăţan.

Nechifor: „Scopul nostru este să oferim pacienţilor care vin la spital o calitate mai bună a actului medical”

Doctorul Brădăţan a precizat că noul computer tomograf este cel mai performant din zonă arătând că acesta va conduce la creşterea calităţii actului medical şi la creşterea renumelui Spitalului Judeţean Suceava care va deservi şi pacienţi din judeţele limitrofe. Şeful administraţiei judeţene, Cătălin Nechifor, s-a arătat extrem de bucuros de noua achiziţie care va satisface necesităţile pacienţilor şi va conduce la creşterea performanţei medicale. „Dacă e să ne luăm după evoluţia în timp a utilizării vechiului computer tomograf de la 5.000 de utilizări pe an la aproape 8.000 înseamnă că în viitor vom putea folosi mai mult noul computer tomograf şi în final scopul nostru este să oferim pacienţilor care vin la spital condiţii mai bune, o calitate mai bună a actului medical dar şi condiţii mai bune pentru personalul care deserveşte noul echipament”, a concluzionat Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava