Premii obținute de studenții suceveni la un concurs de artă gastronomică desfășurat la Iași. Locul I la secțiunea Fel principal și locul II la secțiunea Desert (foto)
Două echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” Suceava, programul de studiu Științe Gastronomice, coordonate de asist. univ. drd. ing. Ovidiu...
Tot mai mulți studenți din anul I de la Facultatea de Inginerie Alimentară din USV provin de la licee cu profil real
În actualul an academic, Facultatea de Inginerie Alimentară-FIA din Universitatea <Ștefan cel Mare> Suceava are numeroși studenți în anul I care provin de la licee cu profil real, ceea ce este îmbucurător....
Absolvenții Facultății de Inginerie Alimentară-FIA de la USV mai norocoși decât alții
Un absolvent al Facultății de Inginerie Alimentară-FIA de la Universitatea <Ștefan cel Mare> se poate integra destul de ușor pe piața forței de muncă suceveană, regională, națională și internațională....
Facultatea de Inginerie Alimentară de la USV a avut căutare și la prima sesiune a admiterii 2023
Facultatea de Inginerie Alimentară – FIA de la Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava a avut căutare și la prima sesiune a admiterii 2023. Într-o intervenție telefonică la Radio Top, decanul...
Școală de vară cu elevi proveniți de la licee cu promovabilitate redusă la Bacalaureat și dezavantajați social organizată de Facultatea de Inginerie Alimentară de la USV
Între 17 și 30 iulie, Facultatea de Inginerie Alimentară – FIA de la Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava va derula o școală de vară la care vor participa câteva zeci de elevi proveniți de...
”Julfitt”, produsul care a câștigat cea de a IV-a ediție a concursului FiaFoodFest de la Suceava. Produsul reprezintă o reinterpretare a julfei obținute din semințe de cânepă
În opinia decanului Facultății de Inginerie Alimentară din Universitatea <Ștefan cel Mare> Suceava, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, cea de a IV-a ediție a concursului FiaFoodFest, desfășurată...
Oferta educațională a Facultății de Inginerie Alimentară a USV a fost promovată în licee din județele Suceava, Neamț și Botoșani, precum și în Pașcani
Oferta educațională a Facultății de Inginerie Alimentară – FIA de la Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava a fost promovată în licee din județele Suceava, Neamț și Botoșani, precum și în Pașcani....
O clădire reabilitată cu fonduri europene de la Colegiul de Industrie Alimentara Suceava a fost inaugurată odată cu jubileul instituției (FOTO)
Cu ocazia sărbătoririi a 50 de ani de la înființare, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava s-a inaugurat Corpul B, care a fost modernizat cu fonduri europene pentru învățământul dual...
Oroian despre expoziția internațională ”Săptămâna Verde” de la Berlin: ”Aceste târguri sunt benefice pentru procesatori, fiindcă se creează noi contacte cu potențiali clienți de la nivel european”
Decanul Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, susține că târgurile internaționale de genul celui de la...
Mircea Oroian: ”După aproximativ doi ani de învățământ online, studenții din primii doi ani au venit cu lacune foarte mari. Din acest motiv, organizăm ore remediale, pentru a acoperi acele goluri”
Studenții de anul I și II de la Facultatea de Inginerie Alimentară – FIA din Universitatea <Ștefan cel Mare> din Suceava fac ore remediale la chimie și la matematică. Anunțul a fost făcut de decanul...
Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV a derulat în format hibrid, cea de-a X-a ediție a conferinței internaționale ”Student în Bucovina”
Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava a derulat în format hibrid, cea de-a X-a ediție a conferinței internaționale <Student în Bucovina>. Conferința...
Creștere cu 40% a numărului de studenți înmatriculați la Facultatea de Inginerie Alimentară
În sesiunile de admitere din 2022, la Facultatea de Inginerie Alimentară -FIA din cadrul Universității <Ștefan cel Mare> din Suceava s-au înregistrat cu aproximativ 40% mai multe înmatriculări față...
Facultatea de Inginerie Alimentară mai are disponibile 30% din locurile scoase la concurs la admitere
Facultatea de Inginerie Alimentară – FIA de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava mai are disponibile 30% din locurile scoase la concurs la admiterea 2022. Într-o intervenție telefonică la Radio...
Zece zile de înscrieri la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava
Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, profesorul universitar doctor Mircea Oroian, consideră că procesul de admitere la facultatea pe care o...
Oferta educațională a Facultății de Inginerie Alimentară pentru viitorul an academic promovată în județele Suceava, Neamț și Botoșani
Facultatea de Inginerie Alimentară – FIA din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, continuă să-și promoveze oferta educațională pentru viitorul an academic. Decanul facultății, profesorul...
Trei studente sucevene medaliate cu aur la cea de-a II-a ediție a Salonului Internațional InventCOR, de la Deva
Trei studente ale Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava au fost medaliate cu aur la cea de-a II-a ediție a Salonului Internațional InventCOR, de la Deva....
Ziua Mondială a Alimentației marcată în avans la Facultatea de Inginerie Alimentară din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava
Facultatea de Inginerie Alimentară din Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a marcat astăzi, 14 octombrie, în avans, Ziua Mondială a Alimentației. Potrivit unui comunicat al USV, cu această ocazie...
Previziuni negre. Prețurile produselor alimentare vor crește cu 20-25%
Decanul Facultății de Inginerie Alimentară de la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Mircea Oroian, a declarat, la Radio Top, că, în 2021, la nivelul județului nostru s-a obținut o producție foarte...
Betty Ice și-a extins producția, după ce a fost preluată de gigantul anglo-olandez Unilever. La Suceava a fost relocată o fabrică din Bulgaria
Fabrica de înghețată Betty Ice din Suceava și-a extins producția, după ce a fost preluată de gigantul anglo-olandez Unilever. Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan...
Mircea Oroian oferă soluții pentru angajarea celor disponibilizați de la fabricile Dorna Lactate din Floreni și Vatra Dornei
Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mircea Oroian, speră ca absolvenții FIA care au rămas fără un loc de muncă în urma închiderii fabricilor Dorna...
Universitatea Suceava vrea să introducă specialitatea „Echipamente și sisteme de comandă și control pentru autovehicule”
În această perioadă, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava așteaptă răspunsurile Consiliului Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior vizând introducerea de noi programe...
Decanul Facultății de Inginerie Alimentară: Pandemia de coronavirus va produce efecte negative în agricultură
Decanul Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, Mircea Oroian, apreciază că pandemia de coronavirus va produce efecte negative asupra sectorului agricol...
Premii obținute de produsele culinare ale studenților suceveni la concursul „Ecotrophelia”
Cele trei echipe de studenți care au reprezentat Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava la faza națională a concursului „Ecotrophelia” au câștigat un...
Conferința internațională „Biotehnologii. Prezent și perspective” la USV
În perioada 24-25 noiembrie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava organizează cea de-a VII-a ediție a conferinței internaționale „Biotehnologii. Prezent...
105 locuri la fără taxă la Facultatea de Inginerie Alimentară a USV
De luni încep înscrierile la Facultatea de Inginerie Alimentară a Universității „Ștefan cel Mare”. Facultatea pune la dispoziția viitorilor studenți 105 locuri la fără taxă pentru studiile de licență și...
USV gazda etapei naţionale a concursului studenţesc de inovare în domeniul produselor alimentare „Ecotrophelia”
În perioada 2-4 iulie, Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va fi gazda etapei naţionale a concursului studenţesc de inovare în domeniul produselor...
Șase studenți suceveni au primit Bursa de Excelență „Ștefan cel Mare”
Șase studenți ai Facultății de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Suceava au fost recompensați de conducerea USV cu Bursa de Excelență „Ștefan cel Mare”, în valoare de 8.000 de lei. Evenimentul...
Studenți de la USV, loc onorant la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia” de la Paris
Un echipaj format din şase studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava s-a clasat pe locul 5 la faza internaţională a ediției 2016 a concursului...
USV găzduiește cea de-a VII-a ediție a conferinței internaționale „Student în Bucovina”
Pînă mîine, inclusiv, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava găzduiește cea de-a VII-a ediție a conferinței internaționale „Student în Bucovina”. Evenimentul este organizat de Facultatea de Inginerie...
Profesorul Gutt surprins de costul ridicat al intrării la Târgul EXPO REAL de la München şi de numărul mare de participanţi
Universitarul şi cercetătorul Gheorghe Gutt, de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare”, s-a arătat şocat că mii de oameni au plătit câte 500 de euro de persoană...
Studenţi suceveni vor reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”
Un echipaj format din şase studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava va reprezenta România la faza internaţională a concursului „Ecotrophelia”....
La Universitatea Suceava se va desfăşura conferinţa „Sfaturi pentru cariera viitoare a actualilor studenţi”
Pe 13 aprilie, începînd cu ora 17.00, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a conferinţei „Sfaturi pentru cariera viitoare a actualilor studenţi”. Evenimentul...
La Universitatea Suceava va avea loc masa rotundă „Orientări şi tendinţe în implementarea sistemului de management al calităţii”
Sâmbătă, 2 aprilie, începînd cu ora 10.00, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava se va desfăşura masa rotundă cu tema „Orientări şi tendinţe în implementarea sistemului de management al calităţii”....
Medalii pentru Universitatea Suceava la Salonul Internaţional de Inventică Timişoara
Salonul Internaţional de Inventică de la Timişoara a fost încă o confirmare a valorii cercetătorilor de la USV. Nu mai puţin de 9 medalii, 2 cupe şi numeroase diplome de apreciere au fost cucerite acolo...