Concert pascal
MOPAN Suceava

Reluarea furnizării agentului termic pentru locuitorii municipiului Suceava racordaţi la sistemul centralizat rămână încă sub semnul întrebării. Întâlnirea organizată marţi de primarul Ion Lungu cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari cu scopul de găsi soluţiile pentru deblocarea situaţiei dar şi pentru a impulsiona încasările de la populaţie nu a fost prea încurajatoare. Publicarea „listei ruşinii” cu peroanele rău platnice precum şi angajamente ferme din partea şefilor de asociaţii că până la finele lunii vor strânge măcar 2,2 milioane de lei de la populaţie sunt soluţiile găsite în final de cele două părţi. Primarul Lungu a arătat că pentru ca centrala termică pe biomasă să fie repornită e nevoie ca până vineri să primească 4,2 milioane de lei cu care să-şi achite datoriile la furnizorul de materie primă şi să se aprovizioneze pentru prima parte a iernii. Lungu i-a dojenit pe reprezentanţii proprietarilor că nu fac suficiente eforturi pentru a încasa banii de la rău platnici arătând că 10 asociaţii nu au achitat luna aceasta nici un leu în contul facturilor emise de Termica. El a spus însă că personal a făcut numeroase demersuri pentru ca guvernul să aloce bani în vederea achiziţionării de materie primă pentru centrala termică de la Suceava.

Lungu: „M-am pus în genunchi la judeţ să ne dea bani”

„M-am pus în genunchi la judeţ să ne dea bani”, a spus Lungu. „S-au încasat până pe 17 octombrie 743.000 de lei, foarte puţin. Poate nu mă luaţi în serios. V-am atras atenţia încă din primăvară că vom rămâne fără apă caldă şi căldură dacă nu se plăteşte. Cu toate eforturile pe care le-am făcut de a obţine 2 milioane de lei de la guvern tot nu se rezolvă situaţia. Ultima scrisoare de la Bioenergy spune că până vineri să achităm 4,2 milioane de lei. Dacă ne dă guvernul 2 milioane ne mai trebuie 2,2 milioane. Primăria nu mai are de unde să dea este la zi cu plata subvenţiei. Fac un apel la populaţie să plătească şi îmi cer scuze pentru cei care sunt cu plata la zi. Avem o mare problemă 10 asociaţii nu au plătit luna asta nici un leu. Mi se pare o chestie de sfidare. 30 de asociaţii au plătit foarte puţin cam 1-2% din suma încasată”, a spus Lungu. De partea cealaltă, şefii de asociaţii au
declarat că sunt depăşiţi de situaţie. Ei au spus că în ciuda eforturilor de a recupera sumele restante de la populaţie care ating aproape 4 milioane de euro rezultatele sunt foarte slabe. Unde s-a putut iar proprietarii au fost cooperanţi s-a intrat în locuinţe pentru a se blinda instalaţiile. Însă astfel de cazuri au spus şefii de asociaţii au fost extrem de puţine. În opinia lor cei de la Termica trebuiau să fie mai exigenţi şi mai determinaţi în constrângerea rău platnicilor. Pentru a înţelege mai bine cum trebuiau să acţioneze unul dintre preşedinţii de asociaţii a venit cu exemplul cooperativizării.

Cooperativizarea, echipele de ciomăgari şi recuperarea banilor de la rău platnici

El a spus că în acea perioadă în primă fază veneau cei de la partid să te convingă că e bine să-ţi dai pământul la cooperativă după care venea o echipă de ciomăgari lăsând să se înţeleagă că acest sistem trebuia aplicat şi în cazul recuperării banilor de la rău platnici. Şefii de asociaţii s-au luat şi de cei din justiţie care în opinia lor tergiversează dosarele de executare silită ale rău platnicilor şi îngreunează astfel recuperarea sumelor restante. Cei mai nemulţumiţi de această situaţie sunt însă sucevenii buni platnici care ar putea declanşa acţiuni stradale de protest. Preşedintele asociaţiei 1 Parc din centru a anunţat că dacă până pe 25 octombrie oamenii nu vor avea căldură atunci vor organiza o acţiune de protest în faţa primăriei. „Nu plec nicăieri. Sunt aici. Rezist”, le-a transmis Lungu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava