MOPAN Suceava

O grădiniţă nouă din comuna Voitinel a fost inaugurată duminică în prezenţa ministrului de externe Titus Corlăţean, la eveniment mai fiind prezenţi primarul comunei, Maria Pleşca, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, şeful învăţământului sucevean, Gheorghe Lazăr, precum şi copii care vor învăţa în noua grădiniţă şi părinţii acestora.

După ce oficialităţile au vizitat noua grădiniţă, Maria Pleşca a ţinut să precizeze că aceast investiţie a fost începută în anul 2008, cu fonduri alocate prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prin intermediul unui program guvernamental, însă lucrările nu au fost finalizate din lipsă de fonduri. Maria Pleşca a spus că investiţia a fost preluată de primăria din Voitinel în anul 2012, grădiniţa fiind finalizată din bani de la bugetul local, din fondurile alocate prin Consiliul Judeţean Suceava. „Astăzi a dat Dumnezeu şi am finalizat în mare parte lucrările, mai trebuie mici retuşuri, însă patru clase sunt funcţionale, în care vor învăţa 120 de copii. Urmează să mai amenajăm încă două clase în mansarda clădirii, astfel încât numărul total al copiilor care vor învăţa în noua grădiniţă va ajunge la 180. Realizarea acestei grădiniţe s-a făcut în mare parte cu sprijinul Consiliului Judeţean Suceava şi sper să ne bucurăm de acest obiectiv pentru că în Voitinel sunt foarte mulţi copiii şi consider că e cel mai bine să investim în copiii pentru că ei sunt viitorul nostru”, a spus primarul din Voitinel. Maria Pleşca a ţinut să-i mulţumească lui Titus Corlăţean pentru că a fost prezent la inaugurarea acestei grădiniţe, subliniind că în ultimii 50 de ani comuna Voitinel nu a mai fost vizitată de nici un ministru.

În discursul său susţinut în faţa locuitorilor din Voitinel, ministru de externe Titus Corlăţean a spus că a venit cu plăcere la acest eveniment, precizând că îl bucură faptul că o astfel de investiţie a fost finalizată. „Mă bucur sincer să văd o grădiniţă foarte frumoasă pe care aţi realizat-o, şi ştiu că a fost cu efort făcută de dumneavoastră şi de către Consiliul Judeţean, prin preşedintele Cătălin Nechifor. Vreau să vă felicit, şi să se bucure copiii şi cadrele didactice pentru că îşi pot desfăşura activitatea într-o grădiniţă foarte frumoasă, dar şi părinţii pentru că ştiu că îşi lasă copiii pe mâini bune. Şi este foarte important să ştim în ceea ce trebuie să investim cu prioritate, iar şcoala, educaţia şi copiii sunt prioritatea naţiunii noastre”, a declarat Corlăţean.

El a amintit la Voitinel şi de investiţiile pe care Guvernul României le realizează pentru o reţea de grădiniţe moderne în Republica Moldova. „Şi puteţi să bănuiţi cât de mare e impactul şi cât de mult este apreciat sprijinul României şi al Guvernului pentru educaţia copiilor Republici Moldova”, a mai spus ministrul de externe român.

Prezent la inaugurarea noii grădiniţe din Voitinel, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat că din punctul său de vedere această grădiniţă este una dintre cele mai frumoase din ţară, atât din punctul de vedere al modului în carea fost realizată investiţia, cât şi din punctul de vedere al locaţiei în care se află. „Am văzut foarte multe grădiniţe, dar cred că aici în Voitinel sunteţi undeva în top în România. Şi vreau să vă felicit pentru aceasta. Eu vreau să mulţumesc Guvernului Românie şi domnului ministru Corlăţean. Pentru că dacă Guvernul României nu ne ajuta, noi cei de la Consiliul Judeţean nu puteam să dăm mai departe fondurile pentru finalizarea grădiniţei”, a mai spus Nechifor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava