MOPAN Suceava

Visul tuturor elevilor tocmai a devenit realitate: s-a inventat app-ul prin care poti aplica la orice universitate din lume direct de pe telefonul mobil. Aplicatia se numeste UKADEMICS si a castigat premiul de cel mai bun start-up la nivel European in 2014, premiu decernat la sediul Facebook din Londra de Worth Capital. Proiectul este declarat castigator dintr-o lista impresionanta de peste 425 de proiecte din 27 de tari.

UKADEMICS este proiectul unei echipe internationale de tineri antreprenori formata din: Andre Rosendo (Portugalia), Paula Pascu (Romania), Vako Imnaishvili (Georgia) si Maike Tils (Germania). Cei 4 antreprenori au peste 5 ani de experienta in domeniul educatiei internationale, fiind experti in procesul de admitere la universitati din Marea Britanie.

UKADEMICS este echivalentul Booking.com pentru educatie. E o platforma online prin care elevii interesati de studii in strainatate isi pot alege programul potrivit, pot trimite aplicatia la universitate si chiar initia formalitatile de obtinere a finantarii, fara a fi nevoie sa paraseasca website-ul sau aplicatia mobila.

UKADEMICS aduce un suflu de aer proaspat intr-un domeniu care nu pare a fi atins prea mult de revolutia web care a schimbat fundamental celelalte industrii. Solutia e necesara mai ales in contextul in care tot mai multi tineri aleg sa studieze in strainatate. Spre exemplu, numai in Romania peste 6000 de tineri au plecat la studii in Marea Britanie in 2012-2013 – cresterea de 9% comparativ cu anul precedent, reprezentand cea mai mare crestere procentuala din Europa.

Paula Pascu (Romania) declara: „UKADEMICS este singura solutie web la ora actuala care permite calcularea sanselor de admitere la universitati in strainatate pe baza mediei estimate la examenul de Bacalaureat. Sistemul a fost creat pe baza unui algoritm complex ce ia in considerare factori precum numarul studentilor acceptati raportat la numarul aplicatiilor trimise si mediile de admitere din anii precedenti. Mai mult, UKADEMICS aduce transparenta totala in procesul decizional – punand atentia acolo unde trebuie sa fie – adica pe opinia studentilor care studiaza deja la universitatea respectiva. Asadar, ca aplicant ma pot orienta dupa cat de multumiti sunt studentii care sunt deja acolo. Mai mult pot lua in calcul statistici importante precum sansele de angajare dupa absolvire sau nivelul salarial obtinut la 6 luni dupa finalizarea studiilor”.

Andre Rosendo (Portugalia) adauga:“UKADEMICS este solutia pentru una dintre cele mai mari probleme la ora actuala la nivel de educatie internationala. Tot mai multi elevi decid sa studieze in strainatate insa, la aceasta ora, nu exista o solutie online prin care procesul de cautare a programului potrivit si de aplicare, sa fie realizat intr-un mod centralizat si usor de inteles. Spre exemplu, UKADEMICS iti va permite sa aplici simultan la universitati din Marea Britanie si Olanda, Statele Unite si China. Platforma e usor de folosit – poti realiza tot procesul singur, fara a avea nevoie de indrumare din exterior.”

„Dorim sa aducem toate universitatile din lume intr-o singura platforma web” – a mai adaugat Vako Imnaishvili despre UKADEMICS care gazduieste, la aceasta ora, 380 de universitati britanice. Foarte curand vom extinde platforma pentru a include institutii din Statele Unite, Olanda, Danemarca, China, Canada, Australia, Brazilia.

Premiul castiga de echipa UKADEMICS consta intr-o investitie de 150.000 de Lire Sterline si un program de coaching dedicat pe parcursul a doi ani, oferit de expertii in tehnologie si marketing de la Worth Capital London.

Pentru a sarbatori succesul obtinut la Londra, UKADEMICS ofera acum celor care doresc sa se inscrie, doua aplicatii gratuite la orice universitate din Marea Britanie pana pe 31 Decembrie 2014.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava