Concert pascal
MOPAN Suceava

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest, a unui sucevean, Rusu Marcel, care şi-a omorât concubina cu mai multe lovituri de topor. Într-un comunicat de presă semnat de prim-procurorul Lucian Stănescu, se precizează că Marcel Rusu şi-a cunoscut concubina în anul 2008, cei doi locuind împreună iniţial în municipiul Suceava, apoi s-au mutat în comună Drăgoieşti, iar din primăvara anului 2014 s-au mutat într-o casă situată a iubitei acestuia din satul Măzănăieşti.
Nici unul dintre cei doi concubini nu avea un loc de muncă stabil, obţinând venituri modice doar din munci cu caracter ocazional. „Cu toate acestea, cei doi s-au obişnuit să consume cantităţi mari de băuturi alcoolice, iar pe acest fond între ei surveneau adeseori certuri şi altercaţii violente. Martorii audiaţi în cauză au declarat sub prestare de jurământ că de nenumărate ori au constatat comportamentul violent al inculpatului la adresa victimei, au sesizat că victima prezenta permanent vânătăi şi echimoze, afirmând uneori că a fost lovită de concubinul său, însă de cele mai multe ori preferând să ascundă acest lucru de ruşine”, se arată în comunicatul procurorilor. În urma cercetărilor s-a constatat şi faptul că în perioada 2010-2011, bărbatul a lovit-o pe victimă cu un corp contondent peste mâna stângă, de la momentul respectiv victima ajungând în imposibilitatea de a-şi folosi într-un mod normal braţul.
În comunicat se mai arată că la data de 15 decembrie 2014, Marcel Rusu s-a deplasat acasă împreună cu iubita sa, acolo unde au consumat băuturi alcoolice. Declarativ, după ce au băut, cei doi concubini au adormit, inculpatul trezindu-se în jurul orelor 22:00, cu intenţia de a continua să bea din sticla cu ţuică, însă a constatat că aceasta este goală, fiind ferm convins că băutura a fost terminată de concubina sa. În cadrul audierilor inculpatul a declarat că s-a enervat, i-a aplicat o lovitură cu palma peste faţă victimei, iar aceasta a căzut de pe pat pe podea. În continuare a luat un topor aflat în cameră şi cu acesta a lovit victima. Bărbatul a povestit că şi-ar fi lovit concubina doar o singură dată peste picioare. Ulterior inculpatul a ridicat victima de pe podea, a pus-o pe pat, s-a culcat lângă ea, iar în jurul orelor 01:00 s-a trezit şi a constatat că victima a încetat din viaţă, după care a sunat-o pe una dintre fiicele victimei.
Conform concluziilor cuprinse în raportul medico-legal, victimei i-au fost aplicate trei lovituri în zona extremităţii cefalice, având legătură de cauzalitate directă. Pe corpul victimei au fost identificate multiple leziuni, produse prin loviri cu corpuri şi mijloace contondente la diferite perioade de timp. Totodată medicul legist a identificat plăgi tăiat-despicate la nivelul indexului mâinii drepte, apreciind că sunt plăgi ofensive, de încercare a victimei de a se apăra prin prinderea toporului. Analizele toxicologice au pus în evidenţă faptul că victima se afla în stare de intoxicaţie etilică acută, respectiv a fost stabilită o alcoolemie de 2,15 gr ‰.
Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava