MOPAN Suceava

Sfârșitul acestui an a devenit deosebit de trist pentru iubitorii sportului sucevean, una din adevăratele legende a trecut în neființă, antrenorul emerit Constantin Tăpârjan. Nea Costică a fost un adevărat reper în sportul sucevan și chiar național, fiind ”părintele” luptelor greco-romane de pe aceste meleaguri. Prin mâinile lui au trecut o mulțime de campioni care au devenit oameni adevărați.
”Părintele” luptelor greco-romane din orașul Suceava a poposit pe aceste meleaguri printr-un concurs de împrejurări, s-a ”îndrăgostit” de aceste plaiuri și timp de 41 de ani a crescut tineri sportivi care au dus faima Sucevei în toate colțurile lumii.
Dintre marii campioni descoperiți și pregătiți de profesorul Constantin Tăpârjan îi putem aminti pe Ilie Matei, Ioan Grigoraș, Ioan Irimiciuc și Ovidiu Croitoru. Primul dintre ei a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Los Angeles 1984 și multiplu medaliat la Campionatele Mondiale Universitare, Europene și Balcanice. Ioan Grigoraș a cucerit medalia de bronz la Olimpiada de la Barcelona din 1992 și pe cea de argint la Campionatele Mondiale din 1980 și el fiind multiplu medaliat la Campionatele Europene și Balcanice.  Ioan Irimiciuc a fost Campion European de juniori în 1987 și apoi vicecampion European la seniori în 1989. Ovidiu Croitor a cucerit bronzul la Campionatul Mondial de juniori din 1990.
Am trecut în revistă doar ”vârfurile” performanțelor obținute de sportivii pregătiți de antrenorul emerit Constantin Tăpîrjan, pentru că lista campionilor naționali este extreme de lungă.
”Întodeauna mi-a plăcut munca și am urât minciuna. Eu sunt un om dintr-o bucată și am dorit tot timpul să mă exprim prin fapte” acesta a fost crezul de viață al antrenorului emerit Constantin Tăpîrjan.
Nea Costică a fost și președinte al Clubului Sportiv Municipal Suceava și director adjunct al Liceului ”Samuil Isopescu”, pentru a-și încheia cariera de dascăl la Școala generală nr.1 din Suceava. Toți cei care l-au cunoscut l-au admirat și iubit. Pentru meritele sale Constantin Tăpîrjan a fost numit ”Cetășean de Onoare” al Municipiului Suceava.
Pentru că am avut marea onoare de a-l cunoaște personal, Nea Costică îmi va lipsi pentru că era un om dintr-o bucată, un om cu care era o plăcere să stai la povești, pentru că avea de unde. Îmi voi aminti de fiecare dată cu plăcere de fiecare întâlnire cu dumnealui. Sper ca Dumnezeu să-l aibă în grijă pe Nea Costică Tăpîrjan pentru că merită!

Una din legendele sportului sucevean, antrenorul Constantin Tăpîrjan, a trecut la cele veșnice, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava