Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul PNL din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a ironizat şi a adus critici modului în care Guvernul României a împărţit fondurile pentru bugetele administraţiilor locale. Marius Ursaciuc a declarat în cadrul unei conferinţă de presă că în baza noilor criterii de alocarea a fondurilor de la bugetul de stat oraşul pe care îl conduce nu a primit nici un leu. Ursaciuc a subliniat faptul că se simte onorat că împreună cu altă circa 24 de localităţi ale judeţul Suceava ar putea înfiinţa „Partidul localităţilor bogate”, lăsând să se înţeleagă faptul că aceste administraţii nu au primit bani deoarece Guvernul a considerat că au prea mulţi bani. „Şi pentru că suntem atât de bogaţi s-a decis prin această lege să primim zero lei. Anul trecut eram supărat că sumele pentru echilibrare s-au diminuat cu un milion de lei. Am aflat că se poate şi mai rău”, a declarat Marius Ursaciuc. El a adăugat în anul 2004 primăria Gura Humorului avea venituri proprii de 2,4 milioane de lei, iar în momentul de faţă acestea au ajuns la 11,3 milioane de lei. „Numai cei care nu au făcut niciodată în viaţa lor afaceri pot crede că poţi să ajungi la 11,3 de milioane de lei, într-un oraş de 15.000 de locuitori, fără să investeşti. Aşa că domnilor care luaţi decizii, ca să câştigi doi lei cinstit, trebuie să investeşti minim 1,7 lei. Aşa că nu aş fi avut nimic de remarcat dacă această nouă lege s-ar fi aplicat după numărul de populaţie, şi dacă s-ar fi ţinut cont şi de faptul că marea majoritate a localităţilor sunt grevate de credite făcute exclusiv pentru co-finanţarea proiectelor europene, care s-au implementat nu numai în Gura Humorului, ci şi în alte părţi”, a explicat Marius Ursaciuc. El a adăugat că la împărţirea banilor de la bugetul central, Guvernul României a aplicat o formulă din birou, fără a ţine cont de adevăratele realităţi de la nivelul comunelor. Astfel, primarul sucevean a spus că nimeni de la Guvern nu a luat în calcul nivelul gradului de îndatorare care grevează veniturile proprii din oraşele sau comunele care au fost considerate bogate. „Cred că nimeni, oricât de bine intenţionat ar fi, dintr-un birou, de undeva de la Bucureşti, ar putea să aplice o formulă peste noapte în situaţia dată. Consider că a fost o decizie pripită, încă o dată neargumentată şi ca de obicei făcută în stilul nostru mioritic, în care dregem busuiocul mai târziu”, a spus primarul din Gura Humorului.
Marius Ursaciuc a spus că nu a făcut aceste afirmaţii pentru a se plânge de situaţia existentă, însă dacă până în prezent a avut ca provocare „să facă din rahat bici, şi să-l fac să pocnească”, de acum înainte marea provocare va fi să găsească materia primă pentru bici. „Aşa că m-am gândit să fac şi un pic de politică pentru că în situaţia dată, cu 25 de miliarde de lei vechi mai puţin decât în anii anteriori, cam 5 minute trebuie să stai în primărie, iar în restul timpului faci politică să îndrepţi lucrurile prost făcute”, a declarat Ursaciuc.
El a afirmat că speră ca în primele şase luni ale acestui an să facă faţă gradului de îndatorare foarte ridicat pe care îl are Gura Humorului. Marius Ursaciuc a atras atenţia că există posibilitatea ca în vara acestui an, atunci când va fi evaluat acest proiect de împărţire a banilor, cineva să vină şi să spună că „nu mai pot resuscita morţii”.

Ursaciuc după ce Guvernul a alocat bani pentru primării: Până acum trebuia „să fac din rahat bici, acum trebuie să caut materia primă pentru bici”, 7.0 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 7.0/10 (6 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava