Concert pascal
MOPAN Suceava

Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei de sezon va începe săptămâna aceasta. Pentru județul Suceava, Direcția de Sănătate Publică a solicitat 35.000 de doze de vaccin antigripal.
Ministerul Sănătății a anunțat că a finalizat procedura de recepție a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. „Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătății se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie și în unități sanitare cu paturi”, precizează Ministerul într-un comunicat.
Anul acesta urmează a fi utilizate 500.000 de doze pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii și cardiovasculare, boli metabolice, copii și bătrâni instituționalizați, personal medical, gravide, conform recomandărilor OMS și ECDC.
Potrivit directorului adjunct al DSP Suceava, dr. Cătălina Zorescu, pentru județul Suceava este nevoie de 35.000 de doze de vaccin antigripal. 17.429 dintre acestea sunt pentru persoane cu vîrsta cuprinsă înjtre 6 luni și 64 de ani în evidență cu afecțiuni medicale cronice, 427 pentru gravide, 3114 pentru medici, cadre sanitare medii și personalul auxiliar atît din spitale, cît și din unitățile sanitare ambulatorii, inclusiv salariați ai instituțiilor de ocrotire și ai unităților de bolnavi cronici. Alte 2206 doze au fost solicitate pentru persoane rezidente în instituții de ocrotire socială, precum și persoane care acordă asistență medicală, socială și îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt, iar 11824 pentru persoanele cu vîrsta peste 65 de ani.
”Gripa este o afecțiune care apare, de obicei, în a doua jumătate a lunii ianuarie la noi în țară, de aceea vaccinarea pînă la sfîrșitul lunii decembrie este recomandată și utilă, pentru ca organismul să aibă timp să își fabrice anticorpii necesari. DSP Suceava a solicitat 35.000 de doze de vaccin. Comparativ cu anul trecut, cînd am primit doar 15.000, noi considerăm că este o cantitate care va acoperi necesarul la nivelul județului”, a declarat dr. Cătălina Zorescu, director adjunct DSP Suceava.
Păstrarea regulilor de igiena personală, în special spălatul pe mâini cu apă și săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor. Medicii atrag atenția cadrelor didactice și părinților să îndrume elevii în acest sens.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava