MOPAN Suceava

Alira este o cramă mică din Aliman, Constanța, care în doar cinci ani de producție, a reușit să se facă remarcată la nivel internațional. Alira Grand Vin Fetească Neagră este apreciat la ora actuală de unii dintre cei mai aspri critici de vin: francezii. Vinul a fost cerut în wineshop-uri pariziene, precum Soif d’Ailleurs și Comptoir des Vignes, dar și în restaurantele gourmet din centrul capitalei. Printre clienții Alira se numără Il Vino și Goust, locații aflate sub semnatura lui Enrico Bernardo, supranumit cel mai bun somelier din lume (2004).

Termenul „Grand Vin” a apărut atunci când producătorii din Bordeaux au decis că ar fi corect din partea lor să-şi atenţioneze clienţii că au în faţă cel mai bun vin al Chateau-ului. La fel și în cazul Alira, Grand Vin este vinul evidențiat de către vinificatorul său francez, Marc Dworkin, pentru categoria “alegerea oenologului”.

Alira se mai găsește în Franța în restaurantul Une Couisine en Ville din Bordeaux și în winebar-ul La cave du Barav. Aici ALIRA Grand Vin Fetească Neagră este pe același raft cu vinurile lui Francis Ford Coppola și celebrul vin Kannonkoop din Africa de Sud.

Vinurile Alira sunt tot mai cerute pe piața internațională, fiind apreciate de personalități precum Prim-Ministrul chinez Li Keqiang și Jancis Robinson – unul dintre cei mai cunoscuți critici de vin, la nivel mondial. Astăzi, pot fi găsite în țări precum: Marea Britanie, Franța, Ungaria, Polonia, Cehia și China.

Alira Grand Vin Fetească Neagră este un vin complex, realizat cu experiență franțuzească pentru gusturi și tradiții românești. Feteasca Neagră a fost baricată timp de 14 luni în butoaie de stejar, de unde și multitudinea de arome, taninurile elegante și structura cursivă. Cu note de trufe albe, vanilie și fructe negre combinate cu eucalipt și spumă de espresso, acest vin contribuie la definiția cuvântului “distins”.

Alira este o cramă boutique din sud-estul țării, cu doar 80 ha și cu un vinificator francez de renume, îndrăgostit de România, Marc Dworkin. Activitatea cramei Alira este îndreptată spre crearea unor vinuri deosebite, îmbinând tehnologiile moderne cu procedeele tradiționale, precum culesul manual și selecțonarea atentă a strugurilor.

Vinurile românești cuceresc Parisul, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava