Concert pascal
MOPAN Suceava

Federaţia Internaţională de Sanie (F.I.L) şi Federația Română de Bob și Sanie (F.R.B.S) organizează în perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2015 în staţiunea Vatra Dornei a 5-a etapă a Cupei Mondiale de Sanie pe Piste Naturale. Evenimentul sportiv este unic în România, iar ţara noastră este gazdă pentru al treilea an consecutiv. La această etapă şi-au anunţat prezenţa peste 200 de sportivi şi oficiali, iar concursul va strânge la start 20 de naţiuni printre care Austria, Canada, Italia, Rusia, Turcia, Slovenia, Croația, Germania, Ucraina, Polonia, Republica Moldova, România, Noua Zeelandă şi Marea Britanie. Cu siguranţă, competiţia va fi una extrem de strânsă, dar şi foarte spectaculoasă pentru publicul prezent, deoarece pe pârtia de la Vatra Dornei se vor întrece cei mai titraţi sportivi la această disciplină, printre care campionii mondiali şi europeni. România participă la a 5-a etapă a Cupei Mondiale de Sanie pe Piste Naturale cu opt sportivi, dintre care cinci băieţi şi trei fete. Aceştia vor concura la toate cele patru probe: simplu masculin şi feminin, dublu şi pe echipe.
Într-un comunicat de presă se arată că „Ministrul Tineretului şi Sportului şi-a arătat susţinerea şi îi felicită pe organizatori că au reuşit să facă din acest eveniment de talie mondială o tradiţie la noi în ţară. „Felicit Federaţia de Bob şi Sanie pentru organizarea în România a celei de-a 5-a etapă a Cupei Mondiale de Sanie. Organizarea acestui eveniment al treilea an consecutiv, reprezintă o dovadă de consecvenţă a Federaţiei în ceea ce priveşte promovarea sportului de înaltă performanţă. Federaţia Română de Bob şi Sanie face parte din federaţiile cu tradiţie în România şi totodată este una din federaţiile fruntaşe în ceea ce priveşte rezultatele sportive. (…) Desfăşurarea Cupei Mondiale de Sanie în 2015 în România contribuie la promovarea şi întărirea acestui sport. Îi felicit pe organizartori şi le urez succes sportivilor participanţi la competiţie”, a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului şi Sportului.

Pârtia Bucovina din Vatra Dornei a fost construită în urmă cu trei ani la o altitudine de 960 de metri şi are o lungime de 1012 metri. Aici, competițiile sunt extrem de spectaculoase, pista de sanie fiind cea mai rapidă şi tehnică din Europa. Pârtia Bucovina are 11 viraje, iar grosimea gheții este cuprinsă între 20 și 22 de centimetri. În plus, pentru a fi siguri că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte calitatea gheţii, organizatorii au produs 3000 de cuburi de gheaţă care au fost amplasate în zonele de frânare.
„Federaţia Română de Bob şi Sanie mulţumeşte Ministerului Tineretului şi Sportului, Consiliului Judeţean Suceava, Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Clubul Sporturilor de Iarnă Vatra Dornei, Serviciului Salvamont Vatra Dornei, Servicului de Ambulanţă Vatra Dornei, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, SMURD Vatra Doreni şi Jandarmeriei Montane Vatra Dornei pentru implicarea şi sprijinul acordat buna desfăşurare a acestui eveniment”, se arată în comunicatul de presă.
Programul complet al etapei a 5-a a Cupei Mondiale de Sanie pe Piste Naturale de la Vatra Dornei din perioada 30 ianuarie – 1 februarie 2015:

Vineri, 30.01.2015
10.00 Antrenament simplu masculin, feminin
12:00 Calificări simplu masculin, feminin
14.00 Antrenament dublu
14:30 Calificări dublu
16:00 Mesaj de bun venit, urmat de festivitatea de deschidere în fața Primăriei

Sâmbătă, 31.01.2015
10.00 Cupa Națiunilor sanie simplu masculin
11.00 Cupa Națiunilor sanie feminin
11.30 Cupa Națiunilor sanie dublu
14.00 Cupa Mondială sanie dublu – manșa I de concurs
14.30 Cupa Mondială sanie dublu – manșa a II-a de concurs

Duminică, 01.02.2015
10.00 Cupa Mondială sanie feminin – manșa I de concurs
10.30 Cupa Mondială sanie simplu masculin – manșa I de concurs
11.30 Cupa Mondială sanie feminin – manșa a II-a de concurs
12.00 Cupa Mondială sanie simplu masculin – manșa a II-a de concurs
14.30 Cupa Mondială sanie echipe

Fiecare concurs va fi urmat de FESTIVITATEA DE PREMIERE la 15 minute, la sosirea pârtiei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava