Concert pascal
MOPAN Suceava

Câteva zeci de echipaje ale Poliţiei Suceava au acţionat în fiecare seară a acestui sfârşit de săptămână pentru prevenirea accidentelor şi creşterea gradului de siguranţă rutieră. Potrivit unui comunicat de presă al Poliţiei Suceava, principalul scop al acţiunilor desfăşurate pe perioada nopţii a fost identificarea şoferilor care consumă alcool şi se urcă la volan.

„Din păcate, poliţiştii au constatat că în unele cazuri nu numai ceaţa s-a constituit într-un factor de risc rutier, ci şi ,,ceaţa” generată de aburii alcoolului, prezentă în privirea unor participanţi la trafic”, se arată în comunicatul Poliţiei Suceava.

În cadrul acţiunii, peste 300 de participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, fiind aplicate zeci de sancţiuni şi suspendate peste 20 de permise de conducere. În cazurile în care alcoolemia depistă de aparatele etilotest a fost peste limita legală, s-au întocmit dosare de cercetare penală.

Poliţia Suceava a dat ca exemplu cazul unui bărbat de 46 de ani, din comuna Remetea, județ Bihor, care a condus o autoutilitară marca Mercedes Benz pe D.N. 15 C Praxia, având o concentrație alcoolică de 0,53mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, un tânăr de 26 de ani, din comuna Mălini, a condus ansamblu de vehicule cu semiremorcă pe strada Armatei din municipiul Fălticeni, având o concentrație alcoolică de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 02.39, polițiști din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus, a oprit pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, autoturismul, care se deplasa din direcţia comuna Straja către orașul Vicovu de Sus. Şoferul, un tânăr de 23 de ani, din comuna Straja, emana halenă alcoolică motiv pentru care s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul alcooltest, rezultând valoarea de 0,42 mg/l alcool în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i-au fost recoltate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava