MOPAN Suceava

Primăria municipiului Fălticeni a sărbătorit 28 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie. Evenimentul care ajuns la a X –a ediţie s-a desfășurat la Biserica „Sfîntul Ilie”, fiind înscris în programul Zilelor Municipiului. Aşa cum impune tradiţia, mirii au avut parte de naşi, un tînăr cuplu căsătorit în urmă cu două spătămâni, Cosmin şi Simona Irimia, în vârstă de 28 și respectiv, 25 de ani, dar şi de invitaţi, printre ei numărându-se copiii, nepoţii şi strănepoţii celor sărbătoriţi, mulţi dintre ei veniţi din cele mai îndepărtate colţuri ale ţării, primarul Cătălin Coman, viceprimarul Constantin Bulaicon, consilier judeţean Alexandru Rădulescu şi o parte din consilierii locali.

Slujba de sărbătorire a ”cuplurilor de aur” a fost oficiată de un sobor de preoţi avându-l în frunte pe preotul protopop de Fălticeni, Adrian Dulgheriu.„În urmă cu 50 de ani aţi primit binecuvântarea lui Dumnezeu care v-a adus până aici. Acum 50 de ani aţi venit fiecare la biserică şi Dumnezeu v-a binecuvântat prin mâna preotului. În cei 50 de ani aţi avut parte de pace, milă şi v-a păzit Dumnezeu de tot ceea ce este rău datorită rugăciunilor pe care le-aţi făcut, datorită virtuţilor pe care le-aţi apărat. Mă bucur că astăzi, lângă dumneavoastră sunt copiii, nepoţii şi strănepoţii dumneavoastră, iar viaţa dumneavoastră trebuie să fie un exemplu de urmat pentru ei. Să vadă pacea din familie şi să meargă mai departe, să vadă cum v-aţi iertat dumneavoastră şi să meargă mai departe cu această iertare, să vadă cum Dumnezeu a lucrat în viaţa dumneavoastră şi să spere, să nădăjduiască la lucrarea lui Dumnezeu în viaţă. Închei cuvântul meu şi cu o speranţă şi cu o nădejde: să primim zile îndelungate, zile lucrătoare pentru mântuirea noastră. Până acum aţi dorit să vă puneţi copiii la punct, să vă îndepliniţi cele materiale, să vă vedeţi nepoţii însuraţi. De acum înainte îngrijiţi-vă de dumneavoastră, îngrijiţi-vă de mântuirea dumneavoastră, salvaţi-vă sufletul, împliniţi-vă şi împrieteniţi-vă cu Dumnezeu”, a fost îndemnul protopopului Adrian Dulgheriu.

Cadouri din partea Primăriei Fălticeni

Primarul Cătălin Coman a înmânat celor 28 de cupluri diplome de „aur”, buchete de flori, un mic cadou şi câte 200 de lei precizând că aceste cupluri sunt un exemplu demn de urmat. Edilul a transmis în numele comunităţii fălticenene mulţumiri pentru tot ceea ce aceşti oameni au făcut pentru Fălticeni.

„Este un moment emoţionat, frumos şi nu cred că este loc mai potrivit pentru acest eveniment decât aici, sub acoperişul sfintei biserici, la zi de Sărbătoare, de sfântul Ilie, ocrotitorul şi protectorul municipiului nostru. Foarte nulte din cele pe care le vedem zi de zi în Municipiul Fălticeni se datorează dumneavoastră, se datorează muncii depuse de dumneavoastră în decursul a zeci de ani. Aţi fost, sunteţi şi veţi fi un exemplu pentru generaţii întregi, pentru generaţii care au ce învăţa de la dumneavoastră. Munca, cariera şi realizările dumneavoastră trebuie să fie un exemplu pentru noi cei mai tineri. Vă urez multă sănătate, să vă bucuraţi în continuare de o viaţă lipsită de griji şi să-i ajutaţi, aşa cum aţi făcut şi până acum, pe copiii dumneavoastră, pe nepoţii dumneavoastră, să vă bucuraţi alături de ei de realizările lor. Să vă dea Dumnezeu multă sănătate. La ceas aniversar vă rog, având în vedere că eu am fost alături de dumeavoastră când aţi împlinit 50 de ani de la căsătorie, să fiţi şi dumneavoastră alături de mine când voi împlini 50 de ani de căsătorie”, a fost rugămintea primarului Cătălin Coman. După slujba de sărbătorire a „50 de ani de împreună – vieţuire”, participanţii s-au fotografiat cu cei dragi în curtea bisericii Sfântul Ilie, apoi au sărbătorit la o pensiune din Fălticeni.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava