Concert pascal
MOPAN Suceava

Nu mai puţin de 29 de proiecte au fost finanţate prin intermediul Asociaţiei Grupul de Acţiune Locală Confluenţe Nordice. Preşedintele acesteia, primarul oraşului Gura Humorului Marius Ursaciuc, a declarat vineri că Asociaţia a avut la dispoziţie o sumă de 2,55 milioane de euro. El a precizat că în total au fost semnate 29 de contracte de finanţare cu o valoare nerambursabilă de circa 2,53 milioane de euro, adică 99,26% din valoarea integrală. Marius Ursaciuc a declarat că 13 contracte de finanţare au fost semnate pe măsura 112 „Instalarea tinerilor femieri”, cu o valoare de 464.000 de euro, alte trei contracte au fost semnate pe măsura 212 „Sprijin pentru crearea şi dezvoltarea de micro-întreprinderi”, cu o valoare de 400.000 de euro, iar alte două contracte au fost semnate pe măsura 313 „Încurajarea activităţilor turistice”, în valoare totală de 297.360 de euro. Marius Ursaciuc a adăugat că alte 10 contracte de finanţare au fost semnate pe măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale”, cu valoarea de aproximativ 1,35 milioane de euri, iar un alt contract a fost finanţat pe măsura 421 „Implementarea proiectelor de cooperare”, valoarea acestuia fiind de aproape 19.500 de euro.
Cele mai multe proiecte au fost realizate în comuna Cornu Luncii, pentru şase contracte de finanţare fiind alocată suma de 542.582 de euro.
Marius Ursaciuc a explicat că din GAL Confluenţe Nordice fac parte localităţile Gura Humorului, Cornu Luncii, Drăgoieşti, Stulpicani, Berchişeşti, Slatina, Ostra, Ciprian Porumbescu, Capu Câmpului, Valea Moldovei, Păltinoasa, Mălini, precum şi 11 ONG-uri şi 25 de societăţi comerciale.
„Cu toate greutăţile întâmpinate, având în vedere că acest Grup de Acţine Locală a pornit la drum cu un an întârziere faţă de celelalte GAL-uri, putem să spunem că ne declarăm mulţumiţi de ceea ce s-a realizat”, a spus Marius Ursaciuc. El a precizat că membrii GAL Confluenţe Nordice au formulat mai multe propuneri legislative care au fost înaintate factorilor de decizie şi care ar uşura implementarea unor proiecte cu fonduri europene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava