MOPAN Suceava

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava a anunțat că de ieri și până astăzi, 30 de utilaje au intervenit pe drumurile naționale din județ pentru a preveni efectele produse de fenomenele meteo periculoase. De precizat că Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică de Cod Galben pentru judeţul Suceava, valabilă în perioada 1 decembrie, ora 17:00 – 2 decembrie, ora 8:00. Au fost vizate ninsori însemnate cantitativ și viscolite. O altă avertizare meteorologică Cod Galben a fost emisă pentru intervalul 2 decembrie, ora 8:00 –  3 decembrie, ora 2:00. Aceasta a vizat fenomene precum intensificări ale vântului, pe arii restrânse polei, ninsori însemnate cantitativ și viscolite. De asemenea, s-a emis o avertizare meteorologică Cod Portocaliu, care a fost valabilă astăzi, 2 decembrie, până la ora 10:00, când a intrat în vigoare o avertizare Cod Galben, până la ora 16:00. Aceste avertizări au vizat vânt la peste 1.700 de metri, ce poate depăși 90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plt.adj. Alin Găleată a precizat că în urma avertizărilor meteo, în data de 1 decembrie, începând cu ora 17:00, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a fost activat Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei, cu reprezentanţi ai pompierilor militari suceveni, Instituţiei Prefectului, Poliţiei şi Jandarmeriei.
„La nivelul inspectoratului pentru situații de urgență s-au pregătit tehnica și mijloacele de intervenţie la nivelul fiecărei subunităţi din judeţ. Prin Dispeceratul comun ISU-SAJ, au fost informaţi membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava şi toate primăriile din judeţ cu privire la atenţionările emise, urmând ca preşedinţii comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă să asigure permanenţa la nivelul fiecărei unităţi admnistrativ teritoriale. De asemenea, echipaje ale polițiștilor, jandarmilor și ale pompierilor militari suceveni au monitorizat starea de practicabilitate a drumurilor din județ și condițiile meteo, iar 30 de utilaje de la drumuri naționale au executat misiuni pentru prevenirea, limitarea și înlăturarea efectelor produse în urma manifestării fenomenelor meteo periculoase”, a precizat Alin Găleată. Acesta a mai adăugat că până vineri la amiază, în județul Suceava nu s-au înregistrat probleme deosebite, iar echipajele structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă rămân mobilizate în teren în sprijinul populației, până la finalizarea perioadei de valabilitate a avertizărilor meteo.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava