MOPAN Suceava
  • Școlile din comunități defavorizate din opt județe pot aplica pentru finanțarea de centre afterschool în programul Nouă Ne Pasă până la 15 mai
  • Programul își propune să participe la reducerea abandonului școlar și este o inițiativă a Fundației eMAG, cu susținerea Flanco

Fundația eMAG și Flanco țintesc 14 școli noi în programul de centre afterschool la sate Nouă Ne Pasă în anul școlar 2017–2018 și deschid sesiunea de aplicații pentru finanțarea școlilor gimnaziale din opt județe: Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Ialomița, Ilfov, Olt și Prahova. Programul Nouă Ne Pasă (NNP) își propune să sprijine elevii de la sate cu rezultate slabe la învățătură să nu abandoneze școala și să îi ajute să promoveze Evaluarea Națională cu medie peste 6.

În anul școlar 2017-2018, programul NNP acordă pentru finanțarea centrelor afterschool burse de peste 9.000 de euro pe proiect, în creștere de la 7.600 de euro, în prezent. Plafonul de finanțare cuprinde suplimentar fonduri pentru un kit standard de lucru (computere, acces la Internet, table interactive), iar serviciile de consiliere sunt extinse către familiile copiilor din program.

Primele șase centre afterschool NNP au fost deschise în septembrie 2016, în șase comunități rurale din județele Buzău, Constanța, Neamț, Prahova și Teleorman. Cei 251 de copii incluși în proiect beneficiază de servicii de educație remedială, de consiliere și de rechizite.

„Ne-am bucurat să vedem că, în primul semestru al anului școlar în curs, absenteismul în rândul elevilor care au frecventat centrele afterschool Nouă Ne Pasă a scăzut în peste 70% dintre cazuri”, declară Dragoș Sîrbu, CEO Flanco. „De asemenea, copiii și-au îmbunătățit considerabil și performanțele școlare – peste 60% dintre ei au obținut note cu cel puțin 1 punct mai mari decât la evaluările inițiale. În plus, a crescut și interesul părinților și al tutorilor pentru procesul educațional”.

Centrele Nouă Ne Pasă vin în completarea programului școlar obligatoriu și oferă oportunități pentru consolidarea competențelor dobândite de copii la școală. În cadrul programelor de afterschool, cadrele didactice organizează grupe de învățare asistată pentru elevii participanţi și intervin pentru rezolvarea altor probleme cu care se confruntă elevii, precum lipsa rechizitelor și a hainelor, lipsa accesului la serviciile medicale de bază, lipsa consilierii și a sprijinului pentru continuarea studiilor.

„De cele mai multe ori, elevii abandonează școala din cauză că au rezultate slabe și nu sunt sprijiniți să remedieze această situație. Sunt copii din familii cu un nivel redus de educație, cu dificultăți materiale sau cu părinți care muncesc în străinătate. Pentru ei, învățătorii și profesorii reprezintă, cel mai adesea, unicul sprijin.

Rezultatele de până acum ale proiectului pilot de centre afterschool Nouă Ne Pasă sunt bune, iar experiența anului care a trecut ne confirmă că acest tip de intervenție este necesară în comunitățile devaforizate. Intenționăm ca în anul școlar 2017-2018 să deschidem încă 14 centre, vom avea astfel 20 de școli în program și 800 de copii vor avea o șansă în plus pentru a nu abandona școala”, declară Tudor Vlad, Președinte Fundația eMAG.

Școlile care își doresc să participe în programul Nouă ne Pasă și funcționează în comunități defavorizate din cele opt județe pot depune aplicații pentru finanțare până la 15 mai, urmând ca unitățile preselectate în program să fie anunțate până la finalul lunii mai. Lista școlilor care vor primi finanțare va fi finalizată în luna august, după ce toate comunitățile vor fi evaluate.

Pentru a depune aplicații și a afla mai multe detalii despre criteriile de eligibilitate, puteți consulta Ghidul Aplicantului, pe site-ul programului Nouă Ne Pasă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava