MOPAN Suceava

Experiența din centrele de pregătire pentru performanță Hai la Olimpiadă!, implementate de Fundația eMAG cu sprijinul BCR, și pregătirea cu cei mai buni profesori i-a încurajat și motivat pe 80% dintre elevii care fac parte din program să participe la concursurile locale și regionale de Matematică, Fizică și Informatică, potrivit statisticilor realizate la finalul pregătirilor din acest an.

Mulți dintre elevii care au participat la aceste concursuri s-au calificat la etapele următoare, așa cum sunt și Olimpiadele Naționale de Matematică, Informatică și Fizică din anul școlar 2016-2017. Olimpiada Națională de Matematică are loc în perioada 19-23 aprilie la Timișoara, Olimpiada Națională de Informatică – gimnaziu – între 26 și 30 aprilie la Sibiu – și liceu – între 20 și 25 aprilie la Brașov, iar Olimpiada Națională de Fizică se desfășoară în intervalul 23-28 aprilie la Târgu Jiu.

Hai la Olimpiadă!, un program național

Programul Hai la Olimpiadă! a început în anul școlar 2012-2013 cu 3 centre în București, în cadrul cărora se pregăteau 400 de elevi sub îndrumarea a 44 de profesori. În fiecare an, rețeaua centrelor de pregătire Hai la Olimpiadă! s-a extins. În 2014, programul a ajuns la 6 centre în București, Cluj, Iași și Timișoara, 840 de elevi și 80 de profesori, iar în 2015 s-a extins la un număr de 14 centre în București, Cluj, Iași, Timișoara, Brașov, Buzău și Constanța, cu 1.882 de elevi și 154 de profesori.

După patru ani de activitate, Hai la Olimpiadă! numără astăzi:

  • 22 de centre în 12 orașe din România: Baia Mare (Informatică), Brașov (Matematică, Fizică), București (Matematică, Informatică, Fizică), Buzău (Matematică, Fizică), Cluj-Napoca (Matematică, Informatică), Constanța (Fizică), Iași (Matematică, Informatică), Oradea (Fizică), Piatra Neamț (Matematică, Informatică, Fizică), Suceava (Informatică), Târgu Mureș (Matematică) și Timișoara (Matematică, Informatică, Fizică);
  • 3.286 de elevi pasionați de Matematică, Informatică și Fizică;
  • 290 de profesori dedicați;

Dincolo de rezultatele foarte bune obținute la olimpiade și la competiții, pregătirea în centrele Hai la Olimpiadă! îi ajută pe elevi să studieze suplimentar disciplina care îi interesează și să interacționeze cu alți copii care împărtășesc aceeași pasiune.

În ceea ce-i privește pe elevii care se pregătesc în centrele Hai la Olimpiadă!, ei apreciază:

  • oportunitatea de a studia suplimentar, fără să fie nevoiți să plătească meditații;
  • nivelul ridicat de pregătire al colegilor din centru;
  • interacțiunea cu profesori foarte bine pregătiți, de la care află metode diferite de rezolvare a problemelor și a exercițiilor.

Profesorii coordonatori ai centrelor consideră că programul este util din mai multe privințe:

  • orice elev care dorește să învețe mai mult și mai bine decât o poate face la școală găsește în grupele Hai la Olimpiadă! o echipă de profesori capabili să îi îndrume pregătirea;
  • elevi din școli diferite au ocazia să se cunoască și să se stimuleze reciproc în ceea ce privește munca individuală;
  • profesorii sunt motivați să se pregătească serios pentru ore, având în vedere nivelul la care se desfășoară cursurile.

Hai la Olimpiadă! susține performanța

Hai la Olimpiadă! este un program inițiat de Fundația eMAG în 2012. Din 2014, BCR a devenit partener al programului prin susținerea, alături de Fundația eMAG, a centrelor de pregătire și a celor mai importante concursuri de matematică, fizică și informatică.

Prin programul Hai la Olimpiadă!, pregătirea pentru performanță se desfășoară în cele mai bune condiții și oportunitatea de a participa la pregătire se oferă tuturor copiilor care pot și doresc să se pregătească la un nivel peste medie. Profesorii din centre sunt recompensați pentru orele de pregătire, iar cele mai bune rezultate ale copiilor la concursurile naționale și internaționale sunt premiate de către Fundația eMAG și BCR.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava