Concert pascal
MOPAN Suceava

105 elevi din ţară şi Republica Moldova se întrec la ediţia din acest an a Concursului Internaţional de Interpretare Instrumentală „Lira de Aur”. Majoritatea membrilor juriului sunt foşţi laureaţi, astăzi nume de prestigiu în lumea muzicală naţională şi internaţională. Cîştigătorul trofeului „Lira de Aur” va primi 1000 de euro, premiu acordat de Centrul Cultural Bucovina.
Deschiderea celei de a 35-a ediţii a Concursului a avut loc vineri la sala „Dom polski”. Competiţia se desfășoară sub egida Asociației Culturale ”Lira de Aur” în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Consiliul Județean, Centrul Cultural Bucovina, Muzeul Bucovinei și Uniunea Polonezilor din România ”Dom Polski”.
„Anul acesta sărbătorim cea de-a 35 -a ediţie a concursului, eveniment emblematic pentru municipiul Suceava, manifestare culturală de prestigiu pentru tinerii participanţi, un exerciţiu de statornicie şi profesionalism pentru organizatori. În acelaşi timp, competiţia aceasta este un exerciţiu de măiestrie şi tehnică interpretativă pentru tinerii înscrşi în cucerirea marelui trofeu”, a declarat directorul Colegiul de Artă „Cirpian Porumbescu” Suceava, Alexandra Bejinaru.
Prezent la dechiderea concursului, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că „pentru Primăria municipiului Suceava acest concurs internaţional este unul dintre cele mai importante evenimente din agenda culturală a municipalităţii. Şi în acest an Primăria Suceava este principalul finanţator şi facem tot ce putem pentru ca acest festival de tradiţie la Suceava să meargă mai departe. Sper să fie o ediţie frumoasă şi în acest an şi cei mai buni să cîştige”.
Şi anul acesta juriul este prezidat de maestrul Viorel Munteanu, profesor universitar, muzicolog de renume, născut pe meleaguri sucevene.
„Este un lucru atît de bine făcut, încît i s-a dus vestea în toată Europa. Cînd mă gîndesc că Suceava a reuşit să readucă LIRA şi a găsit înţelegere la autorităţi sunt foarte bucuros. Juriul este foarte bine pregătit să înceapă această competiţie, să găsească talente care să ducă mai departe din Suceava bogăţia pe care toţi tinerii o au. Suntem foarte bucuroşi că avem atît de mulţi elevi înscrişi”, a spus prof. univ. dr. Viorel Munteanu
Ediţia de anul acesta a Concursului „Lira de aur” stă sub semnul aniversării maestrului Viorel Munteanu. Tocmai de aceea, publicul meloman a fost invitat la o întâlnire cu arta în Sala Auditorium a Colegiului de Artă ”Ciprian Porumbescu” Suceava, la un Recital Extraordinar, susținut de membrii juriului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava