MOPAN Suceava

Părintele Mihai Vespasian Negrea, care păstorea Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ din Podu Coşnei a încetat din viață în noaptea de marți spre miercuri. Mihai Negrea, cunoscut ca părintele Mihai, a fost cel care a înființat un centru pentru copiii orfani sau care proveneau din familii cu o situație financiară precară. De la înființarea centrului, preotul Mihai Negrea a avut grijă de aproape 100 de copii.
Preotul Mihai Negrea a fost hirotonit ca preot în 1974. De atunci și-a început și activitatea filantropică, în decursul timpului reabilitând şi construind biserici, case parohiale şi monumente istorice. În anul 1984 a fost ridicat la rangul de econom stravofor, iar apoi, în anul 2003, după construcţiei bisericii Unităţii Militare de la Roşu a primit din partea patriarhului Teoctist cea mai înaltă distincţie de către Patriarhia Română, Crucea Patriarhală.  La Mănăstirea Podu Coșnei din Poiana Stampei a început să slujească din anul 2006.
trebuie spus că pentru întreaga sa activitate în cadrul centrului social pe care l-a deschis, Mihai Negrea a fost premiat în anul 2013 în cadrul Galei Top 10 Suceveni, organizată de cotidianul Monitorul de Suceava.
Anunțul decesului preotului Negrea a fost făcut de primarul comunei Poiana Stampei, Viluț Mezdrea, care a transmis că „Dureros inceput de an 2017 ! Doliu care apasa greu peste mine si peste intreg satul Podu Cosnei… Din pacate, Parintele Mihai Negrea, staretul Manastirea Podu Cosnei din comuna Poiana Stampei, ne-a parasit in aceasta noapte… o mare pierdere pentru comuna noastra… Dumnezeu sa te odihneasca in liniste si pace, prieten drag”

A murit preotul Mihai Negrea, starețul Mănăstirii Podu Coșnei, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava