MOPAN Suceava

Revista de cultură contemporană TIMPUL vă aduce în atenție numărul lunii iulie 2015. Nr. 196 al revistei este disponibil în toată țara prin rețeaua de distribuție Inmedio, rețelele de librării Humanitas, Cărturești (București, Cluj, Timișoara, Iași, Brașov) și Librarium (Timișoara, Cluj și Iași), rețeaua de distribuție Monitorul de Botoșani și în format digital pe elefant.ro. Online, pe www.revistatimpul.ro, se regăsesc articolele din arhivă, precum și articolele ediției curente.

În Editorialul din acest număr, Educația: noi realități, vechi probleme, George Bondor radiografiază starea actuală a educației din România, punând în discuție orientarea universității românești spre un model antreprenorial, în detrimentul vechiului ideal humboldtian al universității europene, precum și alte prejudecăți prezente în școala românească, de la pragmatismul exacerbat al părinților și al elevilor la iluzia conform căreia specializarea timpurie conduce invariabil către succes social.

În paginile revistei puteți citi, printre altele, un material dedicat Festivalului Filmului Istoric Râșnov (Andrei Giurgia) și o relatare de la Gărâna Jazz Festival (Petronela Rotar), dosarul de analiză politică „Grecia și Europa” (coordonat de Sorin Bocancea), un dosar tematic dedicat tinerilor filosofi români din diaspora, precum și două pagini de analiză literară care îl au în prim-plan pe poetul T.S. Khasis (coordonate de Radu Vancu).

Interviul cu Emil Hurezeanu, realizat de Daniel Șandru, având ca temă cultura urbană, deschide a doua parte a revistei, în care puteți citi cronici și analize asupra fenomenelor culturale actuale. Dintre acestea, menționăm cronica lui Claudiu Komartin asupra lui Traian T. Coșovei, cronica de film a lui Angelo Mitchievici despre Timbuktu, obișnuitele cronici de teatru (Dana Țabrea) și de arte vizuale (Adina Scutelnicu, Maria Bilașevschi). Analiza politică (Lucian Dîrdală, Dan Pavel) și cea socială (Bogdan Călinescu), radiografia cotidianului comunist (Mioara Anton) și revista presei (Radu Vancu) întregesc numărul recent al revistei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
Etichete
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava