Forumul economic regional Moldova
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a participat astăzi la Liceul Silvic din Câmpulung Moldovenesc la o acțiune de suflet legată de meseria sa de bază, cea de silvicultor, Aici s-a deschis Campionatul European al Tinerilor Silvicultori, la care participă echipaje din 18 țări.

În cadrul competiției, 22 de echipaje vor concura timp de două zile în probe practice de recunoaștere a speciilor forestiere, decupaj al arborilor și alte probe tehnice extrem de atractive. În cadrul acestui eveniment, fiecare țară participantă va planta câte 5 puieți în așa fel încât să formeze cuvântul „Bucovina”. Apoi se vor ridica steagurile celor 18 țări participante într-o panoramă superbă, deasupra municipiului Câmpulung Moldovenesc.

La acțiunea de astăzi au fost prezenți directorul general al Regiei Pădurilor, Marius-Dan Sîiulescu, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, inspector școlar general al IȘJ Suceava, Grigore Bocanci, și alți specialiști în silvicultură.

Președintele Gheorghe Flutur, vizibil emoționat, a amintit că în urmă cu 49 de ani era bobocel la Liceul Silvic din Câmpulung Moldovenesc, pe care l-a absolvit. Apoi a urmat Facultatea de Silvicultură și a lucrat timp de 15 ani în administrația silvică, ocupând diverse funcții, de la inginer șef de district până la ministru al Agriculturii, Pădurilor și Dezvoltării Rurale. Gheorghe Flutur a subliniat că silvicultorii sunt oameni extraordinari, pricepuți în multiple domenii. Un inginer silvic știe și ecologie, și construcția de drumuri forestiere, și gestionarea dezastrelor și calamităților. În plus, Flutur a subliniat că atunci când un silvicultor ajunge într-o funcție importantă, este extrem de priceput și săritor, relaționând bine cu oamenii. El a menționat că în județul Suceava există mulți primari, oameni de afaceri, oameni de știință, poeți, scriitori și, de ce nu, oameni politici care provin din rândul silvicultorilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava