Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 30 mai – 1 iunie, Primăria şi Consiliul Local Fălticeni organizează în parteneriat cu „Profesorii de fericire”, Muzeul Apelor „Mihai Băcescu”, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, Galeria Oamenilor de Seamă, instituţiile de învăţământ preşcolar şi gimnazial din municipiu, Clubul Copiilor Fălticeni şi Centrul Cultural „Grigore Vasiliu Birlic” mai multe activităţi dedicate copiilor.

Pe 30 şi 31 mai, cluburile sportive din municipiu împreună cu antrenorii şi profesorii de educaţie fizică şi sport de la unităţile de învăţământ vor organiza mai multe competiţii.

Duminică, 31 mai, începând cu ora 9,30, pe trenul de sport a Colegiului „Vasile Lovinescu” se va desăşura Cupa „1 Iunie” şi Turneul „Tenis 10” la tenis de câmp, competiţii la care şi-au anunţat participarea peste 50 de copiii din judeţ şi din judeţele Suceava, Botoşani şi Iaşi.

Sub genericul „1,2,3… Fuga după ei!”, pe 1 iunie se vor desfăşura o serie de activităţi dedicate celor mai mici locuitori ai urbei de pe Şomuz.

Între orele 9,00 – 11,00, la Casa Memorială „Mihail Sadoveanu”, va avea loc Atelierul poveştilor sadoveniene şi ateliere de face painting, şorţuri pictate şi de desene pe asfalt. De la ora 11,00, la Muzeul Apelor „Mihai Băcescu” va avea loc prima ediţie a Campionatului municipal de şotron, „Şotroniada”, şi concursurile „Jocurile copilăriei” (Raţele şi vânătorii”, „Coarda”, „Elasticul”, „Moara”, „Ceasul”, „Ţară, ţară vrem ostaşi”, „Regele şi regina” şi proiecţia desenului animat „În căutarea lui Nemo”.

“Nu întâmplător <1,2,3… Fuga după ei!> se desfăşoară în incinta a trei muzee din Fălticeni. Oamenii s-au obişnuit să considere muzeele locuri inerte, în care nu se întâmplă nimic, de unde şi expresia <ca la muzeu>. Muzeele ar trebui să fie pietre de temelie în formarea şi educația oamenilor, active, mereu prezente în viaţa acestora. Acest proiect îşi propune să schimbe mentalitatea oamenilor, să implementeze noțiunea de volutariat, să schimbe inerția în care sunt prinşi copiii în mediul şcolar, să sprijine tinerii pentru a deveni adulți stabili şi echilibrați, toate acestea prin apropierea efectivă de patrimoniul, de o uriaşă valoare, pe care îl dețin muzeele din Fălticeni”, ne-a spus artistul plastic Mihaela Matei.
Începând cu ora 16,00, la Amfiteatrul din Parcul “Nada Florilor” se va desfăşura spectacolul – concurs “De 1 iunie toată lumea dansează pe ponton”, în care vor evolua formaţiile de dans de la unităţile de învăţământ din zona Fălticeni urmat de un recital de cântece şi jocuri populare şi o discotecă în aer liber.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava