MOPAN Suceava

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est va organiza miercuri, 16 februarie 2017, în Suceava, la Hotelul Balada, o sesiune de informare pentru IMM-urile care intenţionează să-şi dezvolte activitatea prin accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea activităţii. Întâlnirea va începe la ora 10:30 iar în cadrul acesteia va fi prezentat programul Priorității de Investiții 2.2 – “Sprijinirea creării si extinderea capacitaților avansate de producție si dezvoltarea serviciilor”, Axa Prioritara 2 – “Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici si mijlocii. În cadrul sesiunii vor fi prezentate şi elemente privind utilizarea sistemului electronic de depunere a aplicațiilor, MySMIS 2014, dar şi proiecte complementare de sprijin, derulate de ADR Nord-Est.

Solicitanții eligibili în cadrul acestui apel de proiecte sunt firmele care se încadrează în categoria IMM-urilor din mediul urban, sau a întreprinderilor mijlocii din mediul rural. Alocarea financiara la nivelul Regiunii Nord-Est in cadrul acestui apelul de proiecte este de 30,28 milioane Euro.

În cadrul programului vor fi sprijinite investiții finanțabile prin ajutor de stat regional, cum ar fi construirea, extinderea spatiilor de productie sau servicii, precum şi dotarea cu active corporale, necorporale, inclusiv instrumente de comercializare on-line. De precizat că lucrările de modernizare pot fi considerate eligibile doar în măsura în care sunt aferente unei investiții inițiale care constă în activități de construire, extindere sau dotare cu active corporale a spațiilor de producție sau prestări de servicii.

De asemenea, vor fi finanţate investiții prin intermediul ajutorului de minimis, aici încadrându-se implementarea procesului de certificare a produselor, serviciilor sau diferitelor procese specifice, sistemelor de management al calităţii, mediului sau sănătăţii, precum şi participările firmelor ca expozanţi, la nivel internațional, în afara României, la târguri, misiuni comerciale şi expoziții.

Potrivit reprezentanţilor ADR Nord-Est, cererile de finanțare vor putea fi depuse în perioada 23 februarie (ora 12.00) – 23 august 2017 (ora 12:00).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava