Concert pascal
MOPAN Suceava

Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava a fost acţionat în instanţă de compania Tehnic Asist din Botoşani, aceasta solicitând plata unei sume de peste 10 milioane de lei. Tehnic Asist este firma care a realizat lucrările de modernizare a aeroportului. Directorul Aeroportului Suceava, Ioan Măriuţa, a informat astăzi plenul Consiliului Judeţean cu privire la acţiunea în instanţă deschisă de Firma Tehnic Asist, precizând că din totalul sumei pe care aceasta o cere în instanţă, 5,188 milioane de lei reprezintă lucrări suplimentare neplătite, iar 5,136 milioane de lei sunt pentru „îmbogăţire fără justă cauză”. Ioan Măriuţa le-a solicitat consilierilor judeţeni să aprobe fie sprijin juridic pentru aeroport în această problemă, fie angajarea unei case de avocatură pentru a reprezenta aeroportul în proces.
El a ţinut să precizeze că din suma de 5,188 milioane de lei reprezentând lucrări suplimentare, 4,7 milioane de lei reprezintă contravaloarea lucrărilor pentru stabilizarea chimică a terenului pe care a fost construită pista aeroportului. Măriuţa a arătat că suma nu a fost plătită deoarece constructorul nu a respectat soluţia propusă de proiectant, care presupunea realizarea unei stabilizări mecanice a terenului. Mai mult, Ioan Măriuţa a spus că beneficiarul proiectului nu a acceptat soluţia cu „stabilizarea chimică”, motiv pentru care nu au fost decontate sumele respective, pe care acum compania botoşăneană le solicită în instanţă.
Aeroportul din Suceava a fost modernizat printr-un proiect european în valoare de 104,9 milioane de lei, fără TVA.
După finalizarea acestui proiect, aeroportul Suceava dispune de o pisă de decolare/aterizare elastică cu o lungime de 2.460 de metri. În aceaşi timp au fost modernizate căile de rulare în lungime de 120 de metri, platformei de încărcare, cu o lungime de 290 de metri, sistemul de balizaj, şi tot prin proiect a fost construit un turn de control şi s-a amenajat terenul pentru amplasarea sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

Aeroportul Suceava a fost chemat în instanţă de Tehnic Asist Botoşani pentru o sumă de peste 10 milioane de lei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava