Concert pascal
MOPAN Suceava

Echipe ale Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au intervenit marţi dimineaţă pentru deblocarea unor acumulări de gheaţă create pe râul Bistriţa în zona a două poduri din comuna Iacobeni ca urmare a încălzirii bruşte vremii. Potrivit informaţiilor furnizate de prefectul Constantin Harasim, care a fost prezent în zonă împreună cu şeful ISU Suceava, generalul de brigadă Ion Burlui şi cu directorul SGA Suceava, Daniel Drăgoi, pagubele produse nu sunt semnificative fiind inundate două curţi şi distruse câteva garduri.

Pe lângă asta, a spus prefectul, a mai fost distrusă puntea pietonală Berna de pe raza municipiului Vatra Dornei după ce râul a depăşit cota de atenţie. „Puntea veche de 50 de ani a fost practic smulsă şi va trebui reconstruită alta”, a spus Harasim. El a subliniat că în zonă s-a deplasat şi o echipă pirotehnică de la ISU însă nu a fost nevoie de folosirea dinamitei pentru a sparge gheaţa. „Am pregătiţi şi cu saci de nisip pentru a proteja zonele supuse unor potenţiale pericole de inundaţii însă nu a fost nevoie să-i folosim”, a menţionat prefectul care deţine şi calitatea de preşedinte al Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Pe râul Bistriţa s-au creat marţi două formaţiuni de aglomerări de gheaţă una în lungime iniţială de 5 kilometri în zona Iacobeni şi cealaltă în lungime de 3 kilometri în zona Zugreni care s-au disipat în aval. „Am luat legătura cu prefectul de Neamţ pe care l-am informat despre aglomerările de gheaţă care vor ajunge în judeţul vecin pentru a lua măsurile care se impun”, a spus prefectul.

El a precizat că situaţia este sub control şi că specialiştii de la SGA şi ISU vor monitoriza în continuare cu mare atenţie cursurile de apă din judeţ. Constantin Harasim a mai ţinut să menţioneze că pe lângă echipele de la ISU şi SGA au mai intervenit şi Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă mulţumind primarilor pentru modul în care au acţionat.

Aglomerări de gheaţă pe râul Bistriţa lungi de 3-5 kilometri dislocate de echipe ale SGA şi ISU, 9.3 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava