MOPAN Suceava

De la începutul lunii mai, sute de suceveni au mers la Casa de Asigurări de Sănătate pentru rezolvarea unor probleme legate de cardul de sănătate. Cei mai mulţi dintre ei au solicitat adeverinţe de înlocuire a cardului pierdut, în medie prezentîndu-se pentru asta 30 de oameni pe zi. Pe de altă parte, peste 5500 de carduri de sănătate încă nu au fost ridicate de titulari.
Potrivit purtătorului de cuvînt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, în perioada 01 mai – 26 mai 2015 au fost eliberate 799 adeverinţe de înlocuire a cardului naţional, pentru asiguraţii care au pierdut/deteriorat cardul. Alte 313 adeverinţe înlocuitoare au fost eliberate pentru asiguraţii care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţă, acest card.
Anda Sălăgean a precizat că aceste persoane primesc o adeverinţă de asigurat cu valabilitate de trei luni, pe care trebuie să o prezinte, în loc de card, atunci când beneficiază de asistenţă medicală, medicamente sau dispozitive medicale. De asemenea, poate fi folosită, în vederea acordării serviciilor medicale, şi adeverinţa înlocuitoare, de către cei cărora li se va emite card naţional duplicat, precum şi adeverinţa sau carnetul de asigurat, de către persoanele cărora nu le-a fost emis cardul.
Anda Sălăgean a mai spus că din cele 20.950 carduri naţionale returnate de operatorul poştal, la sediul CAS Suceava, în perioada 9 ianuarie – 26 mai 2015 instituţia de sănătate a distribuit 5.585 carduri naţionale persoanelor asigurate care le-au solicitat. 234 carduri naţionale au fost predate către medici de familie.
Peste 10 milioane de servicii medicale au fost acordate în luna mai, între care 6,4 milioane folosind cardul de sănătate, potrivit unei statistici prezentate, miercuri, de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS). „La mai puţin de o lună de la introducerea cardului naţional de sănătate ca instrument de validare şi decontare a serviciilor medicale acordate asiguraţilor care au intrat în posesia acestui document, numărul validărilor cu cardul reprezintă 70% din totalul serviciilor medicale acordate zilnic”, spune Vasile Ciurchea, preşedintele CNAS, mulţumid Guvernului, furnizorilor de servicii şi pacienţilor pentru sprijinul acordat în implementarea sistemului.
De la 1 mai, este obligatorie utilizarea cardului de sănătate de către asiguraţi atunci când beneficiază de un serviciu medical.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava