MOPAN Suceava

Secretarul general al PDL Suceava, deputatul Ioan Balan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că cei trei parlamentari suceveni ai PDL au depus 365 de amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2013. Ioan Balan a arătat că fondurile totale solicitate sunt de 2.369 milioane de lei /(aproximativ 561 de milioane de euro). El a spus că toate aceste amendamente au fost depuse pentru zece domenii de activitate. Ioan Balan a arătat că parlamentarii PDL de Suceava au depus şase amendamente pentru investiţii în drumurile naţionale, cu o valoare totală de 115 milioane de lei, pentru un studiu de fezabilitate necesar construirii autostrăzii Suceava – Focşani, precum şi pentru modernizarea DN 17 B de la Vatra Dornei la limita cu judeţul Neamţ, centura Sucevei şi pentru şoselele de centură din Rădăuţi şi Fălticeni. Deputatul PDL de Suceava a arătat că un amendament de 200 de milioane de lei a fost depuse pentru contiuarea cadastrului gratuit, iar alte 167 de amendamente, pentru o sumă de 1.621 de milioane de lei, au fost depuse pentru investiţii în infrastructură derulate prin Ministerul Dezvoltării. Ioan Balan a precizat că proiectele pentru care s-a solicitat fonduri vizează investiţii în municipiul Suceava, pentru izolarea termică a clădirilor, asfaltare de străzi, parcări şi construcţia unei săli polivalente, dar şi investiţii în celelalte oraşe şi comune din judeţ, în reţele de apă şi canalizare, locuinţe sociale, modernizare de drumuri şi construcţia de reţele electrice.
Ioan Balan a mai declarat că trei amendamente în valoare de 8,5 milioane de lei au fost depuse pentru Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, 75 de amendamente pentru şcolile din judeţ, şi 54 de amendamente pentru lucrări de reparaţie la mai multe biserici.
Parlamentarii PDL de Suceava au mai depus 29 de amendamente pentru centre şi cămine culturale, în sumă totală de 37,9 milioane de lei, şase amendamente prin care se solicită alocarea a 11,6 milioane de lei pentru spitalele din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni, dar şi pentru dispensare comunale, precum şi 19 amendamente pentru proiecte de mediu şi prevenirea inundaţiilor.
Balan a mai spus că au fost depuse trei amendamente în valoare de 109,5 milioane de lei pentru investiţii în domeniul transporturilor, respectiv pentru reabilitarea gării din Iţcani, dar şi pentru construcţia rutei ocolitoare a Sucevei pe traseul Cumpărătura – Ipoteşti – Salcea. Deputatul PDL de Suceava a precizat că au mai fost depuse două amendamente la Legea bugetului de stat prin care se solicită suma de 30 de milioane de lei pentru pârtia de schi din Câmpulung Moldovenesc şi pentru amenajarea unei zone de agrement pe râul Suceava, în municipiul reşedinţă de judeţ. Deputatul PDL de Suceava a declarat că o parte din aceste amendamente vizează proiecte din colegii reprezentate de parlamentari suceveni ai USL, precizând că aceştia au datoria să le susţină pentru a fi aprobate. „Unele dintre aceste amendamente vizează proiecte din colegiul meu. Am promis şi în campania electorală continuarea finanţării rutei Cumpărătura – Ipoteşti – Salcea. Şi având în vedere faptul că nu suntem la guvernare, singura modalitate de a ne ţine cât de cât de aceste promisiuni este să depunem aceste amendamente. Şi vreau să spun că o parte din aceste amendamente au fost preluate din cele depuse de către USL anul trecut, sunt în continuare de actualitate, şi acum vreau să văd câte din ele vor fi susţinute. Ştim că anul trecut au fost susţiute vehement de către USL, şi am fost criticaţi noi că nu le-am aprobat. Vrem să vedem astăzi cât de disponibili vor fi ei faţă de aceste amendamente”, a spus Ioan Balan.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava