Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele PNL Suceava și al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat că parlamentarii liberali vor depune mai multe amendamente la Legea bugetului de stat pentru anul 2017, pentru alocarea fondurilor necesare unor investiții importante în domeniul infrastructurii. Gheorghe Flutur a precizat că amendamentele depuse sunt semnate și susținute de toți parlamentarii PNL de Suceava, senatorul Daniel Cadariu și deputații Ioan Balan, Angelica Fădor, Bogdan Gheorghiu și Dumitru Mihalescul. Printr-un prim amendament, parlamentarii liberali solicită suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere cu suma de 27 de milioane de lei pentru acoperirea întregii valori rămase de finanțat de 63 de milioane de lei, pentru finalizarea în cursul acestui an a șoselei de centură a Sucevei. „În proiectul de buget este prevăzută doar suma de 36 de milioane de lei, iar valoarea rămasă de finanțat este de 63 de milioane de lei. Din acest motiv solicitarea noastră este de a se suplimenta alocarea bugetară cu 27 de milioane de lei, reprezentând diferența necesară finalizării investiției în anul 2017”, a explicat Flutur. El a arătat că un alt amendament a fost făcut tot pentru un proiect important de infrastructură din județ, respectiv șoseaua de centură a municipiului Rădăuți. Prin amendamentul depus, parlamentarii PNL de Suceava solicita suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 50 de milioane de lei pentru șoseaua de centură a municipiului Rădăuți. „În proiectul de buget nu se prevăd sume pentru anul 2017 pentru această investiție, iar deviereaa traficului greu care tranzitează județul prin zona municipiului Rădăuți este absolut necesară”, a spus Flutur, care a arăta că suma poate fi alocată prin diminuarea aceleiași valori din capitolul „Acțiuni generale” din bugetul Ministerului Transporturilor.

Gheorghe Flutur a arătat că parlamentarii liberali mai solicită suplimentarea bugetului Ministerului Transporturilor cu suma de 50 de milioane de lei pentru întocmire documentație si demararea lucrărilor la la tronsonul Siret – Suceava –Pașcani al Drumului Expres Siret-Suceava-Pașcani-Bacău-Buzău-Ploiești, cu legătura la București. În același timp, parlamentarii PNL Suceava au mai solicitat suplimentarea bugetului Ministerul Turismului cu suma de 14 milioane de lei pentru finalizarea atât a lucrărilor la primul tronson al pârtiei de schi de pe Rarău, din Câmpulung Moldovenesc, cât și pentru începerea lucrărilor la cel de-al doilea tronson. „Prin aprobarea acestui amendament, suma totală alocată pentru anul 2017 urmează să devină de 18,9 milioane de lei, 8,9 milioane de lei pentru finalizarea primului tronson, și 10 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la tronsonul al doilea”, a arătat Gheorghe Flutur.

Pe lângă aceste amendamente, parlamentarii PNL Suceava au solicitat și suplimentarea fondurilor alocate de la Ministerul Sănătății pentru finalizarea Spitalului Municipal Rădăuți, cu suma de 12 milioane de lei. Un alt amendament a fost depus pentru alocarea de fonduri suplimentare de la bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale cu suma de 15 milioane de lei pentru începerea lucrărilor la Sala Polivalentă din municipiul Suceava. Președintele CJ Suceava a spus că și Căminul pentru persoane vârstnice din Solca a fost inclus pe lista de amendamente ale parlamentarilor PNL, suma solicitată fiind de 700.000 de lei. Gheorghe Flutur a arătat că un amendament pe care parlamentarii suceveni îl vor susține este pentru alocarea de la buget a sumelor pentru acoperirea fondurilor necesare pentru acoperirea necesarului de bani pentru salariile angajaților Consiliului Județean și din instituțiile subordonate ca urmare a creșterilor salariale, suma solicitată fiind de 36,2 milioane de lei.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava