MOPAN Suceava

Luna trecută, comisarii suceveni de la Protecția Consumatorilor au efectuat 230 de controale, iar pentru diverse nereguli au dat 37 de avertismente și 47 de amenzi în cuantum de 83.900 de lei. Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Vasile Latiș, a precizat că în luna ianuarie au fost efectuate controale privind respectarea prevederilor legale în cadrul vânzărilor cu preţ redus. „la acest capitol s-au desfăşurat 46 de acţiuni de control, fiind aplicate 13 amenzi, în valoare de 28.600 lei şi cinci avertismente. În acelaşi timp, s-au oprit de la comercializare produse in valoare de 1512 lei. Dintre deficienţele constatate, se pot aminti neindicarea perioadei de promotie, etichete pe produs netraduse în limba română sau lipsa preţurilor”, a spus Vasile Latiş.

Tot luna trecută au fost efectuate controale şi pentru verificarea respectării prevederilor legale privind protecţia consumatorilor în unităţile de alimentaţie publică. Vasile Latiş a precizat că în total au fost efectuate 46 de acţiuni de control, fiind aplicate 12 amenzi în valoare de 25.000 de lei şi 10 avertismente. El a amintit că printre deficienţele constatate se numără lipsa din meniu a listei şi atenţionării privind alergenii, sau atenţionările cu privire la produsele congelate şi lipsa preturilor.

Pe de altă parte, instituția a înregistrat 116 reclamații. Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor a spus că, la capitolul plîngeri, nu s-a evidențiat un segment de piață în mod special.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava