MOPAN Suceava

Apele Române au anunțat că au finalizat lucrările de degajare a podurilor de gheață de la confluența râurilor Dorna și Bistrița. Directorul Administrației Bazinală de Apă Siret Bacău, Emil Vamanu, a declarat că în ultimele două săptămâni Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava a intervenit pentru deblocarea secțiunii de la confluența celor două râuri. Emil Vamanu a arătat că Având în vedere debitele mici de pe cursurile de apă, îndepărtarea gheții s-a realizat cu utilaje mecanice, fiind excavată o cantitate de circa 16000 metri cubi de sloiuri. El a precizat că după aceste lucrări s-a reușit asigurarea scurgerii apei în condiții de siguranță, pericolul de inundații fiind eliminat.

Lucrările au fost efectuate cu 18 angajați și două excavatoare cu braț lung, două excavatoare cu braț scurt, un buldozer, două autobasculante și o autoutilitară.

Emil Vamanu a precizat că în cursul zilei de astăzi, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava și-a retras utilajele. Directorul ABA Siret Bacău a spus că în momentul de față, pe majoritatea cursurilor de apă sunt poduri de gheaţă şi gheaţă la mal. „Recomandăm populației să evite traversarea pe poduri de gheaţă a cursurilor de apă sau a lacurilor de acumulare, dar şi practicarea sporturilor pe apa îngheţată, deoarece, din cauza fluctuaţiilor de temperatură prognozate pentru perioada următoare, grosimea gheţii nu poate susţine greutate mare”, a declarat Emil Vamanu, el adăugând că personalul SGA Suceava va monitoriza în continuare evoluția ghețurilor pe cele două cursuri de apă.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava