MOPAN Suceava

Consiliul Judeţean Suceava a marcat 25 de la înfiinţare printr-un moment festiv care s-a desfăşurat marţi, 25 aprilie, în sala mare a Palatului Administrativ. Au fost prezenţi majoritatea celor 243 de consilieri judeţeni care au activat în deliberativul judeţean de la constituire, în 18 aprilie 1992, şi până în prezent. Au absentat însă foştii preşedinţi ai Consiliului Judeţean Cătălin Nechifor şi Gavril Mîrza, care s-a aflat la cârma instituţiei trei mandate dar şi foştii vicepreşedinţi Ilie Vasile, Dragoş Danubianu şi Eugen Constantin Uricec. Întâlnirea prezidată de actualul şef al administraţiei judeţene, Gheorghe Flutur, a fost una „de suflet” cei care au luat cuvântul rememorând momente importante din activitatea instituţiei de-a lungul celor 25 de ani de existenţă.

Realizările CJ trecute în revistă de Flutur şi Grozavu

Mihai Grozavu, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean în mandatele 1992-2004 şi actual consilier judeţean, cel pe care Flutur l-a numit „memoria vie a Consiliului Judeţean” a trecut în revistă realizările administraţiei judeţene în cele trei mandate. El a amintit printre altele de construirea a 25 de noi sedii pentru primării, a 17 cămine culturale, a 355 de locuinţe ANL, a 10 săli de sport, de implementarea a 50 de proiecte SAPARD, de alimentări cu apă şi canalizare în mai multe localităţi şi de modernizarea unor drumuri judeţene. Grozavu a spus că activitatea depusă de administraţia judeţeană poate fi văzută „ca un stejar care creşte şi care leagă toate generaţiile la un loc”. Actualul preşedinte al Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a prezentat realizările de după 2008 când a preluat primul mandat precizând că proiectele importante demarate de el au fost continuate de succesorul său, Cătălin Nechifor. Flutur a punctat modernizarea aeroportului de la Salcea, proiect în valoare de 50 de milioane de euro, reabilitarea a 282 de kilometri de drumuri judeţene pentru care s-au cheltuit 125 de milioane de euro, modernizarea Spitalului Judeţean, a Muzeului Bucovinei sau a Cetăţii de Scaun a Sucevei. Printre vorbitori s-au numărat fosta vicepreşedintă a Consiliului Judeţean, Stela Acatrinei care a spus că îşi doreşte să nu mai fie atâta răutate în jur şi că este recunoscătoare celor opt primari care i-au acordat titlul de „cetăţean de onoare”, doctorul Ioan Ieţcu care ne-a adus aminte că „vreme trece, vreme vine, pământul rămâne” şi primarul Sucevei, Ion Lungu, care a fost consilier judeţean timp de 14 zile între turul 1 şi 2 al alegerilor locale din 2004. Lungu a ţinut să mulţumească aleşilor judeţeni pentru buna colaborare cu primăria Suceava arătând că multe dintre proiectele municipalităţii s-au desfăşurat în asociere cu Consiliul Judeţean.

Gheorghe Flutur i-a îndemnat pe cei prezenţi să ţină la judeţul Suceava şi la Bucovina mai mult

Gheorghe Flutur i-a îndemnat în final pe cei prezenţi să ţină la judeţul Suceava şi la Bucovina mai mult. „Vă doresc dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră multă sănătate. Vă aştept să veniţi la CJ cu idei, soluţii, critici. Faceţi-o. Căutaţi-ne dacă nu puteţi altfel cu un telefon sau cu ceva scris pentru că şi mie îmi va veni rândul să fiu un fost consilier judeţean sau preşedinte de CJ, Sunt convins de asta. Totul este în mişcare şi trecător. Depinde ce rămâne în urma noastră pentru că poate unii o să zică „dar nu mai e aşa războinic Flutur? Vă aduc aminte o întâmplare cu domnul Grozavu. Eram director la Silvic şi s-a supărat pe mine că nu am dat avizul la drumul Bilbor dar nu mă lăsa legea. Am luat nişte amenzi de la CJ pentru nişte parcări făcute atunci că dumnealui era vicepreşedinte. S-au prescris aceste lucruri ne înţelegem bine. E dovada că ajungi în viaţă la maturitate, te uiţi la nişte chestiuni din astea din urmă, ţi le aduci aminte dar trebuie să fim oameni raţionali, pragmatici şi să apărăm interesele judeţului”, a declarat Flutur. Şedinţa festivă s-a încheiat cu o masă festivă la restaurantul Bucovina şi cu un tur la Muzeul Bucovinei, Cetatea de Scaun şi Aeroportul Salcea. Mai trebuie spus că în cei 25 de ani de existenţă au fost emise 3.070 de hotărâri de consiliu judeţean şi 12.163 de dispoziţii ale preşedintelui CJ.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava