Concert pascal
MOPAN Suceava

Biroul Electoral Central a atribuit în seara aceasta primele mandate de parlamentar pentru județul Suceava. În urma rezultatelor oficiale de la alegerile din data de 11 decembrie 2016, PSD şi PNL sunt singurele partide sucevene care au obţinut din prima mandate de deputat şi senator. Coeficentul electoral pentru un mandat de deputat a fost stabilit la 19.161 de voturi, în timp ce pentru un mandat de senator coeficientul este de 48.432 de voturi.

Cu scorul de 48,92% pentru Camera Deputaţilor, respectiv 101.839 de voturi, PSD Suceava a obţinut cinci mandate de deputat, prin Eugen Bejinariu, Maricela Cobuz, Cătălin Nechifor, Alexandru Rădulescu și Emilian Havrici. Având un scor de 50,09% la Senat, adică 104.482 de voturi, social-democraţii au două mandate „curate” de senator, acestea fiind câştigate de liderul PSD Suceava, Ioan Stan, şi de Virginel Iordache.

PNL Suceava a obţinut 26,76% la Camera Deputaţilor, respectiv 55.713 de voturi, scor cu care a câştigat, la prima distribuire, două mandate de deputat, prin Ioan Balan şi Angelica Fădor. Cu procentul de 27,60 obţinut pentru Senat, liberalii au un singur mandat de senator, reprezentantul PNL în camera superioară a Parlamentului urmând să fie Daniel Cadariu.

În aceste condiții pentru redistribuire au mai rămas trei mandate de deputat și unul de senator. Redistribuirea voturilor și atribuirea acestor mandate ar urma să aibă loc în cursul zilei de joi. În urma unei simulări care a fost făcută de un partid politic, ALDE Suceava ar urma să obțină un mandat de deputat, prin Alexandru Băișanu, și unul din senator, care va reveni fostului vicepreședinte al CJ Suceava, Ilie Niță.

PNL Suceava va fi partidul care la redistribuirea voturilor ar urma să mai câștige două mandate de deputat, astfel încât în Camera Deputaților vor ajunge și realizatorul TV Bogdan Gheorghiu și omul de afaceri din Rădăuți Dumitru Mihalescul.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava