Concert pascal
MOPAN Suceava

Liberalii suceveni recurg la sondaje de opinie pentru a-şi desemna candidaţii la alegerile parlamentare din 9 decembrie în cele şase colegii care le-au revenit în urma negocierilor cu social democraţii. Preşedintele PNL Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a declarat joi că în partid concurenţa este mare ajungând la 2-3 candidaţi pe loc şi că singura modalitate de departajare este sondajul de opinie. De altfel liberalii au stabilit în şedinţa Biroului Judeţean de miercuri calendarul acţiunilor care vor avea ca punct final desemnarea candidaţilor. „Astfel în perioada 19-22 septembrie va avea loc  depunerea candidaturilor la secretariatul PNL Suceava, în intervalul 24-27 septembrie se va face selectarea firmei pentru efectuarea sondajelor şi stabilirea chestionarelor iar între 24 septembrie şi  7 octombrie candidaţii vor putea desfăşura campania în cadrul colegiilor pe care şi le doresc. Sondajele de opinie vor fi efectuate în perioada 28 septembrie şi 7 octombrie iar rezultatele lor vor fi prezentate pe 7 octombrie urmând ca Biroul Permanent Judeţean să propună lista de candidaţi”, a explicat preşedintele PNL Suceava.

Băişanu nu exclude apariţia pe listele PNL a unui candidat „din viaţa culturală, civică sau ştiinţifică a Sucevei”

Băişanu a ţinut să precizeze că cea care va decide lista finală de candidaţi ce va fi înaintată conducerii centrale a PNL va fi Delegaţia Permanentă a PNL Suceava programată pentru 14 octombrie. În acest moment, a spus Băişanu, nimeni din PNL Suceava nu este bătut în cuie drept candidat. „La acest moment nimeni din PNL Suceava nu este bătut în cuie drept candidat. Nimeni. Doar Delegaţia Permenantă poate hotărî candidaturile”, a spus liderul liberalilor suceveni. Reacţia lui Băişanu îi vizează în mod direct pe senatorul Tiberiu Prodan şi pe deputatul Dumitru Pardău, recent reveniţi în PNL de la PDL care şi-au negociat la Bucureşti candidaturile pentru un nou mandat pe colegiul 4 Siret la Senat respectiv colegiul 9 Vatra Dornei la Camera Deputaţilor, colegii eligibile pe care liderul liberalilor suceveni şi le-ar fi dorit pentru alţi protejaţi de-ai săi.  Alexandru Băişanu care îşi doreşte să candideze la Camera Deputaţilor pe colegiul 1 Suceava, a arătat că în colegiul 4 Siret pentru Senat, mai vrea să candideze fostul deputat Mihai Sandu Capră, liderul organzaţiei municipale Suceava a PNL Marius Zmău şi viceprimarul Sucevei, Ovidiu Doroftei.

Adrian Artene îşi caută loc pe listele PNL Suceava pentru Camera Deputaţilor

Băişanu a spus că Doroftei mai vizează şi colegiul 2 pentru Camera Deputaţilor care cuprinde cartierul Burdujeni şi localităţile limitrofe colegiu pe care mai vrea să candideze omul de afaceri Adrian Artene exlus din PPDD şi un profesor de la Universitatea „Ştefan cel Mare”. Potrivit lui Băişanu, colegiul 9 Vatra Dornei pentru Camera Deputaţilor care în prezent aparţine fostului democrat liberal Dumitru Pardău, mai este dorit de fostul primar Ioan Moraru şi de o persoană din Direcţia Silvică pe care nu a dorit să o nominalizeze. Preşedintele PNL Suceava nu exclude apariţia pe listele PNL a unui candidat din afara partidului mai exact „din viaţa culturală, civică sau ştiinţifică a Sucevei”. Băişanu nu exclude nici cedarea unui colegiu electoral către partenerii de la PC în cazul în care acest lucru este impus prin algoritmul naţional.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava