MOPAN Suceava

Preşedintele PNL Suceava, Alexandru Băişanu, a declarat că după alegerile europarlamentare intenţionează să promoveze un proiect de lege prin care investiţiile realizate mai mult de jumătate să nu mai fie abandonate de Guvern atunci când se schimbă puterea în România. Băişanu a declarat că va iniţia acest proiect plecând de la situaţia în care se află investiţia în pârtia de schi de pe masivul Rarău, din Câmpulung Moldovenesc. El a criticat extrem de dur Guvernul condus de liderul PSD Victor Ponta, precizând că acesta ignoră complet judeţul Suceava şi Bucovina atunci când vine vorba de alocarea de fonduri pentru continuarea investiţiilor deja începute. Liderul PNL Suceava a amintit că în cadrul unei vizite pe care a făcut-o la Putna, Victor Ponta a făcut referire şi la pârtia de schi de pe Rarău, iar atunci când liberalii l-au întrebat care va fi soarta acestei investiţii premierul ar fi spus „mai lăsaţi-mă cu pârtii din bani publici”. „Dar ce Dumnezeu vrei să faci cu banii publici? Că nu-i mai văd nicăieri. Îi văd însă pe miticii voştri de la Bucureşti care au bani pentru campania electorală. Altceva nimic. În Bucovina nu se mai mişcă nimic. Şi îi cer în numele cetăţenilor din judeţul Suceava, şi a muntenilor din jurul Câmpulungului să dea bani pârtiei de la Câmpulung pentru că din momentul acela acea zonă se va dezvolta”, a spus Alexandru Băişanu. El a subliniat că proiectul pentru construcţia pârtiei de schi de pe Rarău a fost început în perioada în care PNL era la guvernare, apoi Guvernul PDL a alocat fonduri pentru realizarea lucrărilor, însă după ce Victor Ponta a ajuns la conducerea Executivului această investiţie a fost blocată. „Personal voi iniţia un proiect de lege prin care să se stabilească foarte clar că dacă un Guvern a început o lucrare, o şcoală, grădiniţă, pârtie, drum sau altceva, în care a finanţat mai mult de 50% bani din bani publici, aceste lucrări să fie continuate cu obligativitate de partidul care vine la putere. Parcă trăim veşnic în ţara meşterului Manole. Unii construiesc până la 80%, şi vin alţii lasă şi distrug investiţiile vechi”, a precizat preşedintele PNL Suceava.

Alexandru Băişanu a arătat că Bucovina este bună pentru „miticii de la Bucureşti” doar când vi în această zonă să ceară voturi şi să se plimbe cu bărcuţa la river rafting, sau când vin la mănăstirea Putna pentru a fi atinşi „ca pe sfintele moaşte”, însă apoi uită repede că trebuie să sprijine şi această zonă a ţării.

Pe de altă parte, Alexandru Băişanu a ţinut să le mulţumească tuturor primarilor PDL cu care a discutat în această campanie electorală, despre care a afirmat că i-au sprijinit pe liberali. El a făcut referire în special la actualii primari PDL care în urmă cu mai mulţi ani au plecat împreună cu Gheorghe Flutur din PNL „şi care nu au fost afectaţi de partea comunistă a PDL-ului”. Băişanu a mai afirmat că a discutat şi cu cei mai mulţi dintre primarii PSD din judeţul Suceava, despre care a spus că i s-au confesat că de când Guvernul României este condus de Victor Ponta nu au primit nici un ban. Liderul PNL Suceava a criticat şi faptul că de când PSD este la putere nici un reprezentant al judeţului Suceava nu a reuşit să acceadă în Guvern.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava