MOPAN Suceava

Deputatul PNL de Suceava, Alexandru Băişanu, susţine că el este candidatul preferat de suceveni, din partea PNL, pentru funcţia de primar al Sucevei. Băişanu a prezentat miercuri rezultatele unui sondaj pe care l-a comandat pentru a afla opinia sucevenilor cu privire la proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”, dar şi pentru stabili care este candidatul liberal preferat de suceveni pentru primăria municipiului reşedinţă de judeţ. Alexandru Băişanu a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că rezultatele sondajului arată că el este cel este cel mai bine plasat candidat în acest sondaj, devansându-l cu 9,2 procente pe contracandidatul său direct, co-preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PNL, deputatul Ioan Balan. Deputatul liberal a spus că la întrebarea „Dacă ar fi să alegeţi între Ştefan Alexandru Băişanu şi Ioan Balan pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, care consideraţi că ar fi mai potrivit?”, 36,3% dintre cei intervievaţi au răspuns Alexandru Băişanu, 27,1% au optat pentru Ioan Balan, iar 36,6% au răspuns „Nu ştiu/Nu răspund”.
„Aceste rezultate arată că PNL are un candidat pentru Primăria Suceava. Şi vreau să se reţină că această diferenţă de 9,2% nu numai că se va menţine, dar va creşte în perioada următoare. Şi Am convingerea că după ce şi Ioan Balan va face un sondaj lucrurile se vor lămuri”, a spus Alexandru Băişanu. El a mai precizat că potrivit rezultatele aceluiaşi sondaj, şi la capitolul notorietate este peste Ioan Balan. Astfel, rezultatele sondajului arată că Alexandru Băişanu are o notorietate de 90,3%, iar procentul înregistrat de Ioan Balan este de 81,3%. Alexandru Băişanu a declarat că la o întrebare cu privire la dorinţa de a participa la vot a sucevenilor, 75% dintre cei intervievaţi au răspuns că se vor prezenta la urne. Alexandru Băişanu a precizat că acesta nu este sondajul în baza căruia se va stabili candidatul PNL pentru Primăria Suceava, acesta urmând să fie realizat ulterior, sub coordonarea conducerii centrale a partidului.
Nu în ultimul rând, Băişanu a mai spus că în cadrul aceluiaşi sondaj, sucevenii au fost întrebaţi dacă au auzit despre proiectul „Suceava – capitală culturală europeană”, 78,8% dintre cei intervievaţi răspunzând cu „Da”, 20,2% au răspuns „Nu” şi doar 1% au spus „Nu ştiu/Nu răspund”.
„Asta arată că este un proiect care îi interesează pe suceveni, şi că merită să luptăm în continuare pentru realizarea lui. Este un proiect de care Suceava are nevoie. În acest sens, am dorit să-i sensibilizăm nu doar pe cetăţeni, ci şi pe cei care conduc oraşul, primarul şi pe unii consilieri locali, motiv pentru care am iniţiat un proiect mai mic intitulat <Teatru gratuit>. Şi pot să spun că într-o singură zi aveam deja 326 de bilete rezervate, ceea ce arată că sucevenii sunt doritori de cultură”, a afirmat Alexandru Băişanu. El a mai precizat că invitaţiile gratuite se pot obţine printr-o rezervare făcută pe contul său de Facebook, piesa de teatru „Conu’ Leonida faţă cu reacţiunea” urmând să fie jucată vineri, 21 august 2015, de la ora 19:00, pe scena Casei de Cultură din Suceava.
Făcând referire la sondaj, Alexandru Băişanu a declarat că acesta a fost realizat în perioada 30 iulie – 8 august 2015, pe un eşantion de 1.100 de persoane din toate cartierele municipiului Suceava. Băişanu a subliniat că sondajul a fost realizat prin interviuri telefonice asistate de computer, una dintre cele mai sigure metode de sondare a opinie publice, marja de eroare fiind de 3%. Alexandru Băişanu a mai afirmat că sondajul a fost realizat de compania Majoritas.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava