MOPAN Suceava

Vicepreședintele regional al PDL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, a declarat că a constatat că în birourile electorale ale secţiilor de votare reprezentantul PSD este în acelaşi timp şi reprezentant al altor trei partide, Partidul Alternativa Socialistă (PAS), Partidul Ecologist Român (PER) și Partidul Prodemo, aceasta fiind cea mai gravă situaţie de fraudare a alegerilor în judeţul Suceava. Bălan a arătat că situaţia este de o gravitate extremă subliniind că PSD merge pe principiul ”nu contează cine votează, ci contează cine numără voturile”. „Am avut informaţii pe parcursul ultimelor zile că PSD pregăteşte o fraudă de proporţii, dar nu mi-am imaginat că vom avea şi dovada scrisă”, a spus Bălan. Liderul democrat liberal a explicat că în procesele verbale pentru învestirea birourilor electorale ale secţiilor de votare, după tragerea la sorţi, membrii PSD care fac parte din secţia de votare respectivă se regăsesc de două, trei sau patru ori ca reprezentanţi ai PAS, PER şi Prodemo. Vicepreşedintele PDL a spus că, de drept, PSD are un membru în biroul secţiei de votare, iar în urma tragerii la sorţi pentru reprezentanţi ai altor partide, din partea acestora au fost înscrise aceleaşi persoane care reprezintă şi PSD. „Avem procesele verbale de învestire a birourile secţiilor de votare unde membrul propus de PSD apare cu nume, date de identificare şi număr de telefon în acelaşi timp şi reprezentant a două, trei sau patru partide. Situaţia aceasta ne formează convingerea că este o acţiune premeditată de fraudare a alegerilor”, a afirmat Ioan Bălan.

„Informaţia noastră este că înţelegerea dintre PSD şi alte partide a fost să pună pe listele de reprezentanţi în secţiile de votare doar membri PSD”

Deputatul PDL a arătat că acum înţelege semnalul pe care premierul Victor Ponta l-a tras liderilor politici din Suceava când le-a spus că de voturile din acest judeţ depinde viitorul preşedinte al ţării. „Informaţia noastră este că înţelegerea dintre PSD şi alte partide a fost să pună pe listele de reprezentanţi în secţiile de votare doar membri PSD”, a spus Bălan. El a adăugat că acum înţelege siguranţa cu care premierul Victor Ponta a declarat că va urmări alegerile de la televizor cu cola şi pop-corn. „Acesta este exemplul suprem asumat de PSD că nu contează cine votează ,ci cine numără voturile şi s-au asigurat că voturile vor fi numărate doar de PSD”, a declarat vicepreședintele PDL. Ioan Bălan a menţionat că dacă situaţia se regăsea doar în două sau trei secţii de votare se putea considera că este o scăpare, dar că sunt sute din secţiile de votare în care reprezentantul PSD este acelaşi cu cel al altor partide, iar PDL are deja pentru câteva zeci de secţii de votare procesele verbale care confirmă frauda. „Cer ministrului de Interne, care este direct răspunzător de buna organizare a alegerilor să ia măsuri urgente şi să se intre în legalitate. Situaţia constatată în judeţul Suceava este extrem de gravă”, a concluzionat Bălan. El a mai spus că a informat conducerea Alianţei Creştin Liberale privind această situaţie fără precedent din judeţul Suceava şi că acum se redactează la sediul ACL o sesizare către Biroul Electoral Central şi către celelalte instituţii competente în a verifica acest caz şi pentru a fi adoptate măsuri pentru intrarea în legalitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava