MOPAN Suceava

Campania electorală dusă de PSD atât în primul tur cât și în al doilea tur al alegerilor prezidențiale a fost una ”negativă, mincinoasă și nesimțită” la adresa candidatului ACL Klaus Iohannis. Este concluzia de final trasă de vicepreședintele regional al PDL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan. Bălan a acuzat loviturile sub centură aplicate de PSD ”care ne-au îngrețoșat și îngrijorat în aceeași măsură” amintind de ”fițuica marca PSD” trimisă pensionarilor prin Poșta Română prin care-i înștiința că Iohannis le va tăia pensiile dacă va ajunge președintele țării. ”E o minciună spusă cu disperare și cu mare nesimțire. În toate aparițiile noastre în campanie a trebuit să demontăm acest lucru pentru simplul fapt că această minciună a fost livrată oficial printr-o instituție a statului Poșta Română”, a spus Bălan.

”Noi nu ne-am permis atunci când am ajutat Biserica noastră mamă să ieșim și să cerem sprijin politic”

Bălan a făcut referite la campania electorală din municipiul Suceava arătând că primarul independent Ion Lungu a implicat biserica în lupta politică lucru pe care nu l-a făcut niciodată cât a fost la PDL. ”Am fost în aproape toate campaniile electorale alături de primarul Ion Lungu însă niciodată nu ne-am permis să folosim biserica,  să folosim altarul, ușa bisericii pentru a împărți materiale electorale. Din păcate primarul Ion Lungu care ne-a tot spus că este un om care și-a dedicat acest mandat administrației s-a dedicat de fapt PSD-ului, și-a pus mandatul cu totul la picioarele PSD”, a spus liderul democrat liberal. Bălan a subliniat că de-a lungul timpului parlamentarii PDL au ajutat foarte mult bisericile din Suceava însă nu și-au permis să ceară la schimb sprijin politic. ”Parlamentarii PDL au ajutat foarte tare bisericile din Suceava prin amendamente făcute la legea bugetului de stat de alocare a unor sume de bani, amendamente duse la îndeplinire de primarul Ion Lungu. Biserica nu a știut niciodată că amendamentele sunt făcute de parlamentarii suceveni ci s-a știut că au fost marca Ion Lungu. Noi nu ne-am permis atunci când am ajutat Biserica noastră mamă să ieșim și să cerem sprijin politic. Nu am făcut-o și nici nu o s-o facem”, a menționat deputatul PDL de Suceava. El a adăugat că a vorbit cu cetățeni din cartierul Obcini care au ieșit dezamăgiți de la biserică spunând că ”parcă au fost la o ședință de partid”.

”Directori de școli în complicitate cu primarul Ion Lungu au convocat ședințe cu părinții”

Mai mult, Ioan Bălan, a acuzat și implicarea școlii în această campanie electorală, arătând cu degetul tot spre primarul Lungu. ”L-am văzut cât de jos poate să coboare. Directori de școli în complicitate cu primarul Ion Lungu au convocat ședințe cu părinții fără să le spună că va participa și primarul Ion Lungu în calitate de politruc pesedist cu încă câțiva acoliți. Acest lucru a supărat iar unii dintre părinți au părăsit ședința. Oamenii s-au arătat extrem de supărați nu numai pe primar ci și pe directori și profesori care au înțeles să politizeze școala în cârdășie cu primarul. Primarul Ion Lungu cu o nesimțire ieșită din comun le-a spus despre realizările ce va să le facă printre care nocturnă în ruinele stadionului Areni stadion care este în pericol să se prăbușească. Despre ce vorbim? Vorbim despre o bătaie de joc a acestui politruc care a înțeles să acționeze doar pentru interesul personal și al întregii clici de lângă el. Ne-au luat parcurile acasă la ei și parcurile noastre au rămas mici chiar foarte mici, au dat jos pe cel care a întemeiat Suceava și l-au dus în boscheții de la Cetate simbolul sucevenilor statuia lui Petru Mușat. Ne-a tot promis că o pun pe un bolovan lângă Casa de Cultură dar nu au mai reușit să o facă. Astea sunt marile realizări ale administrației Lungu”, a spus Bălan.

Iohannis, garanția instaurării normalității în România

Ioan Bălan a recomandat sucevenilor să voteze candidatul ACL Klaus Iohannis singurul care reprezintă garanția instaurării normalității în România și garanția lucrului bine făcut. ”Oameni buni ce vă mai trebuie să vă ia? V-au luat cimitirele și au făcut secție de votare, v-au luat bisericile și au împărțit materiale electorale, v-au luat manualele din gențile copiilor. Ce să vă mai ia ca să ajungeți să înțelegeți că avem nevoie de un om care să ne ofere o Românie a lucrului bine făcut, un om care vorbește puțin dar care face, care ne este garanția europeană, care este un om respectat, un om pentru care cuvântul contează. Suceveni,  alegeți cu inima, alegeți cu gândul că viitorul copiilor și al nepoților voștri începe de pe 17 noiembrie să fie așa cum ni-l dorim noi toți”, a spus Ioan Bălan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava