Concert pascal
MOPAN Suceava

Începutul de an şcolar înseamnă pentru liceeni nu numai reîntâlnirea cu colegii şi profesorii lor, ci şi freamăt, mobilizări, pregătiri, emoţii creative și artistice produse de tradiţionalul Bal al Bobocilor.

Anul acesta Balul Bobocilor Unirişti e diferit de cel din anii anteriori, deoarece se va produce o predare de ştafetă. Elevii claselor a douăsprezecea, organizatorii consacraţi ai acestei activităţi extraşcolare atât de iubită de toţi liceeni, vor ceda locul elevilor de clasa a unsprezecea care se vor ocupa, începând cu acest an, de tot ceea ce ţine de pregătirea în detaliu a unui asemenea tip de spectacol.

Balul Colegiului Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani va deschide seria balurilor liceelor din oraş şi se va desfăşura pe  21 octombrie 2016, începând cu ora 17, în sala de spectacole a Casei de Cultură “Mihail Sadoveanu” din municipiu.

O altă noutate a Balului Unirist este că anul acesta nu mai are artist invitat deoarece Balul Bobocilor este un spectacol care promovează, pe lângă elevii de clasa a noua și ideea integrării lor şi elevii cu potențial artistic ai colegiului. Avem numeroase momente artistice realizate numai de elevii şcolii, dansuri ale Ansamblului Casei de Cultură, ansamblu format din elevi unirişti, Ansamblul de dansuri multipremiat de la Ruginoasa format tot din elevi ai colegiului, interpretare vocală și instrumentală şi la final, am invitat doi foști elevi ai școlii să ne cânte în locul artistului, pentru că NOI, cei de la UNIREA dorim să ne promovăm pe NOI. Balul Bobocilor nu este un concert de promovare a unui artist, ci un spectacol în adevăratul sens al cuvântului, organizat de fiecare şcoală cu propriile talente.

În acest an, Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea”, Paşcani nu organizează “after”!

Echipa care se ocupă de organizare anul acesta, formată din doamna consilier educativ Mihaela Hărăţu, elevi și diriginţi de clasa a unsprezecea, (doamna profesor Creţu Valerica, domnişoara profesor Iosub Maria, domnişoara profesor Brînză Cristina, doamna profesor Simion Adina, doamna profesor Acatrinei Luminiţa, doamna profesor Ionel Oltea), doisprezece reprezentanţi ai claselor a douăsprezecea şi Florin Pîrja de la Wow Events, a decis ca tema balului 2016 să fie “Tradiţional vs Modern”.  Ne-am oprit asupra acestei teme dorind să scoatem în evidenţă că adolescenţii din şcoala noastră, deşi îşi trăiesc vârsta ca orice tânăr al zilelor noastre, cu muzică, dansuri, vestimentaţie în pas cu moda,  nu-şi uită tradiţiile şi le perpetuează facând parte din ansambluri folclorice, cântând şi participând la spectacole şi concursuri care promovează tradițiile româneşti, în cazul nostru, moldoveneşti. Suntem mândri că avem în şcoala noastră elevi care au asemenea pasiuni şi care vor duce tradiţiile mai departe! Pe de altă parte, în replică, avem elevi unirişti care sunt pasionaţi de muzica modernă, care merg la cursuri de canto și de dans modern, la cursuri de vioară, pian, chitară sau care sunt autodidacţi şi care vor evolua pe scenă alături de colegii lor pentru a da forma dorită spectacolului şi pentru a încânta publicul.

În concurs, pentru Miss și Mister vor participa unsprezece perechi de boboci care vor trece prin patru probe ce derivă din tema balului:

-1.  proba de prezentare (unul modern si celălalt classic / tradiţional);

-2.  proba de prezentare a unei costumaţii moderne de inspiraţie tradiţională;

-3.  proba de aptitudini;

-4.  proba de reinterpretare a unei zicale populare sau de precizare a contextului potrivit în care e valabilă;

Programul va fi variat şi pe gustul tuturor!

 

 

Balul Bobocilor la Colegiul Tehnic de Căi Ferate “Unirea” Paşcani, 9.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.5/10 (2 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava