Concert pascal
MOPAN Suceava

Doar Primăria Suceava va beneficia de scumpirea cu 35% a gigacaloriei pentru populație, fiindcă va da mai puțini bani în contul subvenției. Declarația a fost făcută într-o conferință de presă susținută luni, la Suceava, de președintele companiei „Adrem Invest”, Adrian Bodea. „Adrem” este acționarul majoritar al centralei de cogenerare „Bioenergy” și al operatorului de termoficare „Thermonet”. Adrian Bodea a făcut afirmația după ce primarul Ion Lungu a spus că va propune deliberativului majorarea prețului plătit de populație de la 178 la 240 de lei. El a precizat că, astfel, populaţia va suporta 75% din costul de producere a gigacaloriei, iar Primăria 25%.

Pe de altă parte, președintele Bodea a declarat că „Bioenergy” și „Adrem” vor investi în Suceava pentru eficientizarea activității de termoficare și asigurarea unui confort termic optim. Totodată, el a menționat că pentru asta se dorește consolidarea parteneriarului cu municipalitatea. Președintele „Adrem” a admis că după scumpirea prețului gigacaloriei la populație ar putea apărea solicitări de debranșare, dar crede că acestea ar trebui limitate pentru a se păstra un echilibru și pentru ca sistemul public de termoficare să fie eficient. În aceeași conferință de presă, directorul „Bioenergy”, Vasile Ilie a spus că își dorește ca forțele responsabile să se implice în anularea ordinului emis de fostul ministru al Mediului, Cristiana Pașca Palmer, care prevede că lemnul de foc nu mai face parte din categoria biomasă pentru obținerea de certificate verzi.

Bodea: Bioenergy și Thermonet nu vor încasa banii din majorarea prețului gigacaloriei cu 35%, 5.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava