MOPAN Suceava

Candidatul PSD pentru Primăria Suceava, medicul primar Tiberius Brădăţan, a declarat astăzi că lucrările pentru construcţia centurii de sud a municipiului Suceava reprezintă proiectul prioritar al zonei de tip metropolitan. Tiberius Brădăţan a declarat că Suceava are nevoie de o centură de sud pentru a rezolva problema traficului spre Burdujeni. „Mă voi implica personal ca pe lângă o zonă pietonală de subtraversare a bazarului să realizam centura de sud a Sucevei, pe traseul unor drumuri balastate deja existente în comuna Ipotești și orașul Salcea”, a spus Brădăţan. El a explicat că traseul centurii de sud ar fi de la drumul E 85, satul Ipotești, apoi pe lângă pădurea Rediu şi continuând cu joncțiunea cu șoseaua Ipotești – Bosanci. Proiectul ar urma să presupună şi construcţia unui pod nou peste râul Suceava la Tișăuți, în zona gropii de steril, şoseaua continuând cu intersecția cu drumul betonat care ajunge la Iulius Mall, iar apoi pe drumul balastat care duce la Salcea. „Singura situație prin care un nou pod peste Suceava capătă sens şi nu este doar un proiect inutil care să nu fie parcurs de participanţii la trafic este centura de sud a oraşului”, a arătat Brădăţan. Candidatul PSD pentru Primăria Suceava a arătat că la fel ca mai toate proiectele pentru zona metropolitană, și acest proiect vital pentru municipiul reşedinţă de judeţ și pentru zona adiacentă acestuia „nu a fost mișcat nici un milimetru în ultimii ani, când PDL-ul a avut majoritate în zona metropolitană, ca urmare a lipsei de viziune și profesionalism”.
Tiberius Brădăţan spune că în calitate de primar al Sucevei, proiectul centurii de Sud a municipiului se va afla pe prima poziție în topul priorităților, fiind soluția principală la decongestionarea traficului rutier. El consideră că centura de Sud a Sucevei va fi esențială pentru proiectul noii zone industriale care va fi amenajată în zona Termica.
Tiberius Brădăţan a amintit că social democraţii din Consiliul Local au propus încă din anul 2013 un set de propuneri concrete pentru decongestionarea traficului din municipiul Suceava, una dintre acestea fiind întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru executarea a cel puţin unui pod peste râul Suceava. „Cu toate că în bugetul pe anul 2013 au fost prevăzute fonduri pentru întocmirea unui studiu de fezabilitate, executivul nu a făcut acest lucru”, a mai declarat Tiberius Brădăţan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava