Forumul economic regional Moldova
MOPAN Suceava
Galerie foto184 poze în acest set

Comuna Marginea a găzduit astăzi cel mai mare târg de cai din Moldova. Evenimentul a ajuns la ediția a opta, fiind organizat de Primăria și Consiliului Local Marginea, în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Cai din Bucovina. La târgul de la Marginea au fost prezenți crescători de cai din aproape toate zonele județului, dar și din mai multe județe din țară, veniți fie pentru a participa la concursurile organizate în cadrul evenimentului, fie pentru a cumpăra sau a vinde caii. Astfel, la târg au fost câteva sute de cai ai crescătorilor din toată țara, peste 60 dintre aceștia participând la concursul de frumusețe.

În deschiderea oficială a târgului, primarul comunei Marginea, Gheorghe Lazăr, a salutat prezența crescătorilor de cai într-un număr atât de mare și a evidențiat faptul că târgul din această comună este cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea Moldovei. „Stimați invitați vă urez bun venit în comuna Marginea și declar deschisă cea de-a opta ediție a târgului de cai. Un târg de cai organizat alături de crescătorii de cai din Bucovina, cel mai mare târg de cai din Moldova. Și vreau să mulțumesc tuturor participanților, Consiliului Local pentru că ne-a ajutat și ne-a sprijinit la organizarea evenimentului. Vreau să mulțumesc în mod special crescătorilor de cai pentru au făcut efortul și au venit din toată țara”, a spus primarul din Marginea. El a ținut să-i mulțumească în mod special medicului veterinar Constantin Lazăr, despre care a spus că este „sufletul” acestui eveniment.

La rândul său, Constantin Lazăr a subliniat faptul că întregul eveniment este dedicat, cu respect, cailor, codrilor și oamenilor din Bucovina.

Evenimentele de astăzi de la Marginea au început cu „parada frumuseții”, la care s-au înscris peste 60 de cai, proprietarii acestora primind diplome de participare din partea organizatorilor. Prin fața spectatorilor, prezenți în număr foarte mare, au defilat rând pe rând cei mai frumoși cai, folosiți în pădure sau la muncile câmpului, dar și micii ponei care au făcut deliciul publicului.

După proba de frumusețe au început concursurile de tracțiune, respectiv tracțiune bușteni simplu și tracțiune bușteni dublu. Premiile oferite la fiecare categorie au fost de 3.000 de lei – locul I, 2.000 de lei – locul II și 1.000 de lei – locul III.

 

Cai de poveste la Marginea. Concursuri de frumusețe și de putere la ”Târgul de cai” de la Marginea, cel mai mare din Moldova, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava